Talvepealinnas Otepääl toimub taas Euroopa Saunamaraton

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monika Otrokova

6.veebruaril 2016 toimub Eesti Talvepealinnas Otepääl Euroopa Saunamaraton, üritusele saab registreerida 6. - 7. jaanuaril 2016 e-posti teel saun@otepaa.ee

Järjekorras juba seitsmenda Euroopa Saunamaratoni start on 6.veebruaril kell 12.00 Kääriku Spordikeskuses. Start on Kääriku Spordikeskuses  avatud kuni kella 13.00ni ja finiš on avatud kella 17.00ni. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Sirje Ginter, Otepää kultuurijuht ja Euroopa Saunamaratoni peakorraldaja ütles, et Saunamaratonile registreeritakse kuni 800 osalejat. Registreerimisel tuleb kirja panna võistkonna nimi ning osalejate ees- ja perekonnanimi, kontakttelefon ja e-post. Võistkonna nime hiljem muuta ei saa.

«Kui hiljem muutub üle 50% registreeritud võistkonna liikmetest, siis see võistkond annulleeritakse, seega palun mõelge oma osalemine hoolikalt läbi,» lisas Sirje Ginter.

Ainult naistest koosnevale võistkonnale on ka sellel aastal eriauhinnad – pesupalid, mille paneb välja Lemmikmees OÜ. Peaauhinnaks on OÜ Lemmikmehe poolt saunatünn.

Saunamaratonil osalev võistkond on 4-liikmeline. Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit. Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart.

Saunamaratonist osavõtmiseks on vajalik oma transpordi olemasolu. Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada.

Kaugemalt tulnud saunalistele teevad Otepää piirkonna majutusasutused Karupesa hotell, Sangaste loss ja Sokka Puhkekeskus sooduspakkumisi.

Esimene Euroopa Saunamaraton Otepääl toimus 2010.aastal. Tegemist on saunaorienteerumisega, kus võitja on see, kes läbib võimalikult väikese ajaga võimalikult palju saunu. Eelmisel võistlusel osales 780 saunalist, kiireim võistkond Väinod läbis maratoni 3 tunni ja 20 minutiga, teise koha sai võistkond Reliikvia ajaga 3,24 kolmanda koha võistkond Eesti Pagari võrkpalliklubi ajaga 3,25. 

Naiste võistkondadest olid parimad pikaajalised võistlejad Lämma naase ajaga 3, 59.

Euroopa Saunamaraton Otepääl sai konkursi EHE Lõuna-Eesti Parim turismisündmus 2015 nominendiks.

NB! Tutvu kindlasti ka võistluste reeglitega! Ürituse korralduses võib tulla ette muudatusi, jälgige infot Otepää valla kodulehelt otepaa.ee  ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles