Skaudijuht maadles koopas karuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baribal
Baribal Foto: SCANPIX

USAs New Jersey osariigis oli skaudijuht eile koos kolme noore skaudiga metsaretkel, kui teda ründas baribal (Ursus americanus).

Rockaway piirkonna juht Michael Dachis sõnas USA meediale, et rünnak leidis aset, kui 50-aastane skaudijuht Christopher Petronino läks Morrisi metsas olevasse koopasse.

Petronino tahtis poistele näidata oma lemmikkoobast, mida ta oli külastanud alates 1980. aastatest.

Varem ei olnud ta seal karuga kokku puutunud, kuid nüüd sattus selle loomaga silmitsi.

Baribal ründas Petroninot, hammustades teda säärest, reiest, paremast õlast ja käsivarrest. Skaudijuhil õnnestus karu kaks korda kiviga lüüa ja ta rüseles temaga mõnda aega. Siis võttis ta looteasendi ja hakkas appi karjuma, et väljas olnud poisid ta täbarast olukorrast aru saaks.

New York Daily News andmetel jäid noored skaudid külmavereliseks ja rahulikuks ning helistasid päästenumbrile 911.

Päästetöötajaid oodates püüdsid poisid karu meelitada toidu abil koopast välja.

Karu tuli koopast välja alles siis, kui päästetöötajad saabusid mitu tundi hiljem koertega. Kannatada saanud Petronino pandi kiirabihelikopterisse ja viidi haiglasse. Arstide sõnul ei ole mehe vigastused siiski eluohtlikud.

Morrisi piirkonna elaniku Dave Oakesi teatel on ta näinud seal sageli karusid, kuid mitte ükski neist ei ole inimesi rünnanud.

Oakes selgitas, et praegusel aastajal siiski tasuks enne mõelda, kas minna koopasse või mitte.

«Võimalik, et koopas on karu, kes magab talveund ning kindlasti ei taha keegi langeda karu rünnaku alla,» teatas Oakes.

USA keskonnaametnikud uurivad, mis koopas juhtus ja miks baribal inimest ründas. Oletatakse, et karu oli talveunne jäämas ja skaudijuht astus valel ajal sisse.

Juhtum karuga leidis New Jersey osariigis aset siis, kui seal ametlik karujahihooaeg oli lõppenud. Võimude sõnul lasti sel jahihooajal 500 karu.

Oktoobris suleti New Jerseys ajutiselt Ramapo Mountain State Forest looduspark, kuna baribalid ründasid seal matkanuid.

Asjatundjate sõnul võisid karud seal agressiivseks muutuda, kuna inimesed läksid pildistamiseks karudele liiga lähedale ja tahtsid neid toita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles