Pildid ja video: Space X tegi kosmoseajalugu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA kosmoselendude firma Space X teatas, et nende kanderakett tegi eduka katselennu ja maandus turvaliselt ettenähtud kohta.

Space X saatis 69-meetrise Falcon 9 raketi välja Florida Cape Canaverali kosmosekeskusest eile kell 20.29 kohaliku aja järgi, edastab USA Today.

Osa raketist maandus pärast ettenähtud lendu turvaliselt ja püstloodis Cape Canaveralis.

Falcon 9 viis kosmosesse 11 satelliiti, kuid nüüdse katselennu põhieesmärgiks oli tuua rakett Maale tagasi tervena.

Need satelliidid kuuluvad USAs New Jerseys tegutsevale kommunikatsioonifirmale Orbcomm.

Falcon 9 satelliitidega osas jätkas kosmoses liikumist, kuni kõik satelliidid olid paigutatud õigele orbiidile umbes 800 kilomeetri kõrgusele Maast.

Raketi teise osa maandumist vigastamata peetakse kosmosetehnika arendamisel suureks sammuks edasi. Kui ka edaspidised katsed õnnestuvad, siis tulevikus on taaskasutatavad raketid, mis vähendavad märgatavalt kulusid ning muudavad nüüdsed ühekordselt kasutatavad raketid ajalooks.

«Õnnitleme Space X raketi eduka ja püstloodis laskumise eest. See lend tegi kosmoseajalugu,» edastas USA kosmoseagentuur NASA.

Juunis lõppes katselend edutult, kuna mehitamata rakett plahvatas vaid kaks minutit pärast õhkutõusmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles