Statistika: eestlaste südamed on võitnud Elina Born, Paul Oja ja Põhja-Tallinn

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Uusküla esitles valitud seltskonnale Olympic kasiinos plaati. Jaanus Saks ehk Wild Disease
Merlyn Uusküla esitles valitud seltskonnale Olympic kasiinos plaati. Jaanus Saks ehk Wild Disease Foto: Viktor Burkivski

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika järgi on eestlaste tänavuse 15 lemmikalbumi seas tervelt 9 kodumaist artisti, kellest mitmed pärjatakse ilmselt peagi ka Eesti muusikaauhindadega.

Eestis Deezerit esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on tore, et eestlased hindavad rahvusvaheliste superstaaride kõrval aina enam ka kodumaiseid artiste.

«Kuigi mõlema meie lõunanaabri populaarseimate albumite seas on pea kõik kohalikud albumid, on ka üheksa 15-st muljetavaldav tulemus. See näitab, et Eesti muusika suudab kvaliteedilt võistelda välismaiste plaadifirmadega, mis panustavad oma muusika promosse Eesti mõistes kujuteldamatuid summasid,» ütles Aron.

Juba 28. jaanuaril tunnustatakse 2015. aasta parimaid kodumaiseid artiste Eesti muusikaauhindadega. «Usun, et just selles aasta kuulatuimate albumite edetabelis leidub vihjeid, kes pärjatakse peagi trofeedega erinevate albumite kategoorias,» vihjas Aron.

Deezer on tänavu Eesti muusikaauhindade suurtoetaja ning annab auhinnagalal kätte ka ühe kategooria tunnustuse.

Kuulatuimad albumid 2015:

Ed Sheeran – X

Elina Born – Elina Born

Smilers – XX, Vol.1

Paul Oja – Genka/Paul Oja

Curly Strings- Üle ilma

Põhja-Tallinn – Per aspera ad astra

The Weeknd – Beauty Behind The Madness

Imagine Dragons – Night Visions

Põhja-Tallinn – Maailm meid saadab

Getter Jaani – DNA

Shanon – Tuhat ja üks ööd

One Direction – FOUR

Ott Lepland - Siinpoolne

Eminem – Curtain Call

David Guetta - Listen

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles