Aastavahetus ETV-s: «Tujurikkuja», Kinoteater ja mõnusad üllatused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tujurikkuja» 2015 promo, Märt Avandi ja Ott Sepp
«Tujurikkuja» 2015 promo, Märt Avandi ja Ott Sepp Foto: Kaader videost

31. detsembril leiab ETV kavast teleklassikat ja terve hulga saateid vana-aasta õhtu mõnusaks veetmiseks.

Enne suure peoõhtu algamist on päevasel ajal vaatajate ees film "Noor pensionär", "Pariisi kontsert", Jaak Joalat portreteeriv saade "Jaak Joala tähtkuju".

"Aktuaalse kaamera" aastakokkuvõte on ETV ekraanil kell 18.30.

Kell 19.15 võtab uut aastat vastu "Õnne 13" rahvas ning kohe pärast seda, kell 19.45, on eetris kultuskomöödia "Õhtusöök ühele".

Kell 20.05 alustab aga lõbus programm "Head vana aasta lõppu", mis jõuab ekraanile ka kell 22.00. Lõppeva aasta võtavad kokku armastatud telenäod ja raadiohääled. Meeleolukat programmi juhib Margus Saar.

Kell 21.15 annab õhtule meeleoluka järje "Aastavahetus Kinoteatriga". See on reportaaž telemaja koridoridest uue aasta eelõhtul. Saadet proovivad juhtida Henrik Kalmet, Priit ja Märt Pius ning Kaspar Velberg. Korda püüab luua Tõnis Niinemets. Seiklustest (eluga) püüavad pääseda Mari-Liis Lill, Elmo Nüganen, Sepo Seeman, Saara Kadak, Mihkel Raud, Kaja Kallas jpt. Tüki kirjutas kokku Paavo Piik.

Foto: Siim Vahur

Kell 21.45 on ekraanil "Jaanid". See on koomiline telefilm kahest pealtnäha erinevast artistist: Getter Jaanist ja Jaan Pehkist. Vaatajate ees rulluvad lahti saladused, seiklused ja loomulikult muusika.

Kell 22.50 tuiskab ekraanidele pikisilmi oodatud "Tujurikkuja". "Tujurikkuja" on ehe näide maksumaksja raha raiskamisest. Kindel on esikoht maailma kõige mõttetumate saadete edetabelis. Vastutavad isikud on seejuures Ott Sepp, Märt Avandi ja pool Eestit.

Kell 23.20 on eeter taas koomika päralt. "Tõuske püsti!" toob ekraanile Comedy Estonia tärkavate stand-up koomikute esitatavad eestikeelsed naljad kavast "Esimene eesti keeles! vol2". Lavale astuvad tulevikutegijad Sander Õigus, Karl-Alari Varma, Mikael Meema, Ardo Asperk, Daniel Veinbergs, Mikk Sügis ja Taniel Kasemägi. Etendus on üles võetud 3. detsembril Tallinnas Sinilinnu klubis.

Kell 23.50 Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus.

Foto: ERR

Pärast südaööd, kell 01.35 saab aga nautida igihaljaid hetki etendusest "Armastus kolme apelsini vastu".

31. detsembri õhtul on võimalus saata oma sõbrale hea soov aga ETV2  ekraani vahendusel. Tervitustele taustaks on uus eesti muusika ehitud suurepärase visuaaliga.

1. jaanuaril pakub ETV samuti mitmekülgset programmi, mille seltsis nautida uue aasta esimest päeva.

Hommikul saab uuesti näha ja kuulda "Jõulutunneli" saates kõlanud laule ning kell 10.20 jõuab ekraanile mängufilm "Supilinna Salaselts".

Kell 12.15 pakub elamust "Viini Filharmoonikute uusaastakontsert 2016". Viini Filharmoonikud tervitavad traditsiooniliselt uut aastat piduliku kontserdiga Muusikaühingu kuldses saalis ja seda juba 75. korda! Dirigendipuldis on Läti nimekaim dirigent Mariss Jansons.

Kell 16.30 jõuab ETV ekraanile aga dokfilm "Vabaduse mustrid". Mis asi on identiteet? Millest see koosneb? 1944. aastal olid paljud eestlased sunnitud põgenema vene vägede pealetungi eest, kaasas vaid kõige hädapärasemad asjad. Tihti tõuseb eestlaseks olemise küsimus kõige valusamalt esile siis, kui see on ohustatud. Käsitööst võib saada mälu kehastus. Kodust kaugel osutub kangastelgedel lõimitud muster palju enamaks kui lihtsalt üks kindakiri. See on nagu salakood, mida vaid sama identiteediga inimesed suudavad lugeda, mõistes seeläbi midagi väga olulist, mis seob inimesi kaugel oleva kodumaa ja rahvuskaaslastega võõrsil.

Kell 18.00 on aga eetris Eesti Kontserdi ja Hennessy uusaastakontsert. Traditsioonilisel Eesti Kontserdi ja Hennessy uusaastakontserdil juhatab Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigent Tõnu Kaljuste.

Kell 20.55 on eetris Riigikogu esimehe uusaastatervitus.

Kell 21.20 jõuab ETV ekraanile mängufilm "Kirsitubakas". See on nooruslik suhtedraama esimesest armumisest. Kui aga tunded süttivad mitukümmend aastat vanema mehe vastu, on otsuste langetamine nii psühholoogiliselt kui ka sotsiaalsete normide tõttu palju keerulisem. Keelatud armastuses on nagu sõjas - häid valikuid polegi. Režissöörid Andres ja Katrin Maimik. Osades Gert Raudsepp, Maris Nõlvak, Getter Meresmaa, Anne Reemann, Viiu Maimik jpt.

Foto: Kaader filmist

Kell 23.00 on ETV eetris sarja "Sherlock" eriosa "Õõvastav pruut". Sarja erivärske osa on ETV ekraanil samaaegselt BBC esilinastusega. Kui tavapäraselt on "Sherlocki" tegevus toimunud moodsas tänapäevas, siis üllatuslikult leiab sarja eriosas tegevus aset aastal 1895, viktoriaanlikul ajastul. Kuigi ajastu on sarja jaoks uus, jäävad mõned asjad vankumatult samaks - sõprus, seiklused ja otse loomulikult mõrvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles