Video: Atlanta lennujaam püstitas 100 miljoni reisijaga rekordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larry Kendrick (punases T-särgis) Atlanta rahvusvahelises Hartsfield-Jacksoni lennujaamas
Larry Kendrick (punases T-särgis) Atlanta rahvusvahelises Hartsfield-Jacksoni lennujaamas Foto: SCANPIX

USA Atlanta rahvusvaheline The Hartsfield-Jackson lennujaam on maailmas esimene, mis on jõudnud 100 miljoni reisijani.

100. miljoni reisija tiitli sai möödunud pühapäeval Mississippist Biloxist Georgia osariigi pealinna Atlantasse lennanud Larry Kendrick, edastab Reuters.

Kui ameeriklane Atlantas lennukilt maha astus ootas teda ees punane vaip, Atlanta lennujaama juhid, Atlanta linnapea Kasim Reed, jõuluvana ja ajakirjanikud.

35-aastase mehe sõnul oli tema jaoks olla see staarreisija nagu lotovõit, sest ta sai Atlanta lennujaamalt kaks esimese klassi edasi-tagasi lennupileti tema valitavasse kohta, 500 dollarit, kõrvaklapid ja Nissan Altima.

«Olen oma kodumaal USAs palju reisinud, pigem tahaksin minna Austraaliasse või Dubaisse,» vastas Kendrick ajakirjanike küsimusele, et kuhu ta reisida tahab.

Atlanta on olnud rohkem kui 15 aastat maailma kõige suurema reisijate arvuga lennujaam. Möödunud aastal kasutas Atlanta rahvusvahelist lennujaama 96 miljonit reisijat, sel aastal aga rekordilised 100 miljonit reisijat ja natuke üle selle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles