Õpetaja Marko Tiitus Ilvese ja Kupce laulatuse eel: iga kord on väike ärevus ka vaimulikul sees

Irene Tambek
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaupäevane jumalateenistus Halliste kirikus, kus viibisid ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves ja tema kihlatu Ieva Kupce.
Jõululaupäevane jumalateenistus Halliste kirikus, kus viibisid ka Eesti president Toomas Hendrik Ilves ja tema kihlatu Ieva Kupce. Foto: Elmo Riig

2. jaanuaril laulatatakse Halliste kirikus president Toomas Hendrik Ilves ja lätlanna Ieva Kupce. Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku vaimuliku ja Halliste kiriku õpetaja Marko Tiituse sõnul tuleb talitus ja selle ülesehitus selline nagu iga teine.

«Mis puutub talituse korda ja ülesehitust, on see nagu iga teine. Presidendi abiellumine on avalikkuse jaoks kõrgendatud tähelepanuga, kuid kirikus on see toiming nagu iga teine,» rääkis Tiitus ja lisas: «Muidugi on tähelepanu pööratud teatud turvanõuetele, millega tegeleb presidendi kantselei.»

«Vaimulik on nagu arst või advokaat, ta teenib kõiki ning iga paari laulatus on vaimuliku jaoks ilus ja oluline,» kinnitab ta, et Ilvese ja Kupce laulatus on samaväärne teiste laulatustega, lihtsalt turvanõuded on karmimad ning muusika ehk teistsugusem.

Küsimusele, kas vaimulikul laupäevase laulatuse ees ka ehk suurem kui muidu kartus on, vastas ta soojalt, ent ausalt: «Iga kord on väike ärevus ka vaimulikul sees.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles