Belgias uuritakse, kas terroristide jahtimise ajal toimus politseijaoskonnas orgia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdurid Brüsseli jõuluturul
Belgia sõdurid Brüsseli jõuluturul Foto: SCANPIX

Belgia politseivõimud käivitasid uurimise, kuna lehe La Dernière Heure väite kohaselt ajal, mil Brüsselis jahiti novembris Pariisi rünnakutega seotud terroriste, toimus politseijaoskonnas orgia, milles osales nii politseinikke kui sõdureid.

Meedia andmetel osales selles vähemalt kaks naispolitseinikku ja kaheksa sõjaväelast.

La Dernière Heure teatel osa korrakaitsjaid lõbutses samal ajal, kui nende kolleegid Pariisi terrorirünnakutega seostatud isikuid jahtisid.

Juhtum toimus Brüsseli Ganshoreni linnaosas asuvas politseijaoskonnas, kus eriolukorra tõttu ööbis 15 – 20 sõdurit, kes olid kaasatud terroritõrjeoperatsiooni.

Sõdurite jaoks olid seal ööbimiskohad olemas. Nad ei pidanud selle tõttu sõitma õhtul koju kümneid ja isegi sadu kilomeetreid ning hommikul jälle tagasi.

Granshoreni politseijaoskond asub Brüsseli kurikuulsast Molenbeeki linnaosast paari kilomeetri kaugusel ning just Molenbeekis toimusid haarangud, sest sealt oli pärit mitu Pariisi 13. novembri rünnakute läbiviijat.

Pärast Pariisi terrorirünnakut kardeti, et Brüsselis võib see korduda ning selle tõttu kehtestati eriolukord, suleti koolid, kauplused ja metroo. Terroriohu tase tõsteti kõige kõrgemaks.

«Terroristide otsimise operatsiooni lõpufaasis korraldasid lahkuvad sõdurid peo, et tänada politseinikke hea koostöö eest. Siiski uurime, mis seal tegelikult aset leidis,» teatas politsei pressiesindaja Johan Berckmans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles