«Sherlocki» fännid kritiseerisid seriaali eriosa Ku Klux Klani viite tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman «Sherlocki» eriosas «The Abominable Bride»
Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman «Sherlocki» eriosas «The Abominable Bride» Foto: Youtube

Uue aasta alguses jõudis vaatajateni BBC menuka seriaali «Sherlock» eriosa pealkirjaga «The Abominable Bride» (Õõvastav pruut), mis fännide meelest oli mõnevõrra ülepakutud.

Twitteris ja Facebookis edastati, et eriti häirivad olid viktoriaanliku ajastu naisõiguslaste, sufragettide peakatted ja rõivastus, mis meenutasid Ameerika Ühendriikide valgenahaliste ülemvõimu taotleva äärmusrühmituse Ku Klux Klani omi.

Eriosas pettunute sõnul ei oleks pidanud omavahel segama 19. ja 21. sajandit ning palju oli seksistlikkust ja misogüünsust.

Naiskommenteerijaid häiris eriti naisõiguslaste halvas valguses näitamine, kuna neid seostati mõrva ja enesetapuga. Oli ka neid, kes ei kiitnud heaks, et Holmesit kujutati narkosõltlasena, kes ilma narkoannuseta ei suuda midagi lahendada.

«The Abominable Pride» tegevus toimub 1895. aastal ehk ajal, mil seiklesid Šoti kirjaniku Arthur Conan Doyle`i loodud originaaltegelased Sherlock Holmes ja dr. John Watson.

Samas oli ka neid vaatajaid, kellele «Sherlocki» eriosa meeldis, kuna sisse oli toodud feministlik vaatenurk ning viide originaal-Sherlockile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles