Saara Kadak jätkab üllatamist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Kadak
Saara Kadak Foto: Tiit Mõtus

Improteater IMPEERIUM on esitanud väljakutse Saara Kadakule, et anda temaga koos kaks etendust improteatri vormis. Improteater tähendab näitlejale lavale minemist ilma ette kirjutatud teksti ja tegevusliinideta. Kõik vajalik küsitakse publikult ja vahetult saadud inspiratsioonist hakkavad sündima humoorikad sketšid ja värvikad tegelased.

Saara Kadak on Rakvere Teatri näitleja, kelle talendist on publik hiljuti osa saanud paroodiasaates „Su nägu kõlab tuttavalt“. Samuti on Kadak mänginud telesarjas „Nullpunkt“, seriaalis „Viimane võmm“ ning filmis „Klass“. Kadakul on aga ka Eesti improajaloos tähtis roll. Ta oli Eesti esimeses impro-võistkonnas - Impro-Novas, mis pandi 2008. aasta kevadeks kokku Viinis toimunud noorte Impro EM-iks. Tookord küll ühekordne projekt oli omamoodi teerajaja püsivate improtruppide tekkimisele Eestis.

Kadak naudib impot: “Mulle meeldib improteatri üks suurimaid põhimõtteid: “kõigele jah!” Sellele, mida partner välja pakub, reageerida ja sellega kaasa minna, sest blokkimine ei vii kuhugi! Mis sest, et on üsna hirmutav minna lavale, kui midagi pole paigas - ei teksti, ei misanstseene -, aga selles kõiges tundub midagi heas mõttes närvekõditavat. Mulle meeldib ennast proovile panna ja improteater seda kahtlemata pakub!“

Etendused toimuvad 15. jaanuaril kell 19.00 Tallinna Kammerteatris (Vabriku 12) ja 20. jaanuaril kell 19.00 Tartu Karlova Teatris (Tähe 66).

Improteater IMPEERIUMI püsitruppi kuuluvad Tarvo Krall, Erki Aule, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Kati Ong (Endla Teater), Maarius Pärn, Rauno Kaibiainen ja Mairi Jõgi. Sellel hooajal on lisaks Saara Kadakule IMPEERIUMI külalistena võimalik laval näha veel ka Elina Reinoldi, Karol Kuntselit, Margus Prangelit ja Venno Loosaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles