Elu24 video! Kadri Kõusaare jaoks oli «Ema» filmimine valus: olin sunnitud 8-kuusest pojast eemal olema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 7. jaanuaril esilinastus Jõhvi kontserdimajas 2016. aasta Eesti kinomaastiku avafilm «Ema». Elu24 rääkis juttu filmi režissööri Kadri Kõusaarega.

Kadri Kõusaar rääkis «Ema» esilinastusel Elu24-le, et filmi oli lahe vaadata ja ta polnud seda varem suurelt ekraanilt vaadanud. «Ka mul oli väike ärevus sees ja kõik toimis.»

«Mind võlus just see, et keskmes on traagiline kangelasema, kelle trööstitule elule elame kaasa ja siis hakkavad välja kooruma story muud ja palju ootamatumad tahud, mida vaataja vast ära ei arva,» soovitab Kõusaar filmi lõpuni välja jälgida, sest on oodata üllatusi.

Ema kannatused, valikud, luhtunud lootused, laste ja vanemate vahelised suhted, kõik piinlikud vaikused on naise sõnul kahjuks paljudele tuttavad. «Vaikitakse ja ei räägita oma lähedastele asjadest, millest peaks rääkima juba varasest lapsepõlvest, see on ülemaailme probleem.»

Filmimaailmas oldi kolm nädalat. Võtete ajal oli Kõusaar sunnitud ka tollal 8-kuusest pojast eemal olema, mis oli naise jaoks isegi füüsiliselt valus ja traumeeriv. «Seda enam läksin ma selle teise ema hinge. Olid sunnitud keskenduma, mingit muud elu ei eksisteerinud sel ajal, ainult see film.»

Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles