Galerii! Sandra Kossorotova isikunäituse avamine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sandra Kossorotova isikunäituse «hool. väärtus. võim. kontroll» avamine toimus reedel, 8. jaanuaril kell 19:00, EKA Galeriis, Vabaduse väljak 6/8. Avamisel mängis plaate Artjom Astrov. Lisaks olid fermenteeritud toit ja joogid.

«Kui keha omapäi jätta, muutub see voolavaks või lõdvaks? Olla keha(s), tähendab pidevalt balanseerida lihalikkuse & enesessekätketuse, sensuaalsuse & meditsiinilisuse piirimail. Tasakaalu saavutamise võimalikud mehhanismid: võim ja kontroll. Kontroll on võimu lahutamatu osa, kontrollis peitub võim. Keha tuleb kontrollida; suutlikkuses oma keha kujundada on võim, niisiis – keha tuleb enesesse kätkeda.

Mu keha olengi mina – mind tuleb endasse kätkeda.

Toidu tootmise, tarbimise ja valikute süsteem on hool(itsus)e, võimu ja kontrolli süsteem. Kõik kolm mehhanismi toimivad sageli väga isklike toitumise või sellest loobumise rituaalide kaudu. Ning toidu valmistamise protsessi kujundavad valmistajapoolsed isiklikud väärtused.

Mina muudan toidu millekski enamaks, toit muudab minu millekski enamaks.

Võimes end piisavalt kaua kontrollida peitub võime muutuda. Muutuda end jälgides, end mitte unarusse jättes, enese eest hoolt kandes – kontroll ja enesehool kui muutumise alus. Enese eest hoolitsemisest saab poliitiline valik, selle vahenditeks võim ja kontroll.»

Teksti kirjutas Keiu Krikmann

Näitust toetavad: Eesti Kultuurkapital, Kuma Kombucha

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles