«Noor Meister 2010» toob kokku parimad kutseõppurid üle Eesti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algas Teeviit.
Täna algas Teeviit. Foto: Raigo Pajula

2.-3. detsembril Eesti Näituste messikeskuses toimuval suurüritusel Noor Meister 2010 võistlevad kutseõppurid kümnel erialal.

Mõõtu võtavad juuksurid, mehhatroonikud, IT-spetsialistid, plaatijad, ehitusviimistlejad, elektrikud, rätsepad, pagarid, kondiitrid ja floristid.

Parimate hulgast valitakse välja noored, kes esindavad Eestit järgmisel aastal maailmaklassi kutsevõistlustel WorldSkills.

Võistluse eesmärgiks on pakkuda noortele kutseõppuritele võimalust võrrelda oma teadmisi ja oskusi teiste samal alal õppivate noortega ning selgitada välja Eesti parimad rahvusvahelise areeni tarvis. Samuti soovivad korraldajad  tutvustada kutseõppe võimalusi, kuna võistlustel demonstreerivad kokkutulnud noored meistrid praktiliselt ja huvitavalt, mida erinevates kutsekoolides üle Eesti õppida saab.

Paralleelselt võistlustega toimub B-halli laval programm, mille käigus astuvad üles mitmed huvitavad esinejad, külastajatele jagatakse näiteks iluhoolduse nippe, näidatakse kutseõppurite loodud moodi, pakutakse muusikalist meelelahutust ning loositakse auhindu. Avatud on õpilastööde näitus.

 

Noor Meister 2010 toimub noorte infomessi Teeviit raames. Võistlust korraldab Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga, toetust pakub Euroopa Liidu Sotsiaalfond. Suursponsorina on võistlusele õla alla pannud AS Datel.

Täpsem info võistluste kohta: www.estoskills.ee
 



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles