Piltuudis ja video: puuma, kelle peas kasvab «kaksik»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuma, kelle peas kasvavad kihvad
Puuma, kelle peas kasvavad kihvad Foto: SCANPIX

USA Idaho osariigi kalandus- ja jahindusamet avaldas pildid noorest isasest puumast, kellel kasvavad lisaks suus olevatele kihvadele veel kaks kihva peas.

Jahindusametnike sõnul lasti see isend maha Prestonist lõunasse jäävas metsas, edastab Discovery News.

Looma uurimine näitas, et lisaks kihvadele oli looma peas moodustunud ka ninaosa, kude koos karvadega ja vurrud, mis viitavad teisele puumale, kes ei arenenud lõpuni.

Kohalik maaomanik nägi puumat naabri koera ründamas ja tulistas teda. Puuma sai vigastada, kuid pääses põgenema, mille tõttu jahimehed läksid teda taga ajama, lastes ta lõpuks maha.

Idaho kalandus- ja jahindusameti bioloogi arvates on selle puuma puhul tegemist loomariigi identsete kaksikute juhtumiga, milles teise areng seiskus emaüsas olles. Osaliselt  arenenud puumaloode jäi teise, lõpuni arenenud puuma külge.

Kuid välja pakuti ka teine selgitus, mille kohaselt on nimetatud puumal kasvaja, mis koosneb koest, hammastest, karvadest ja käpaosast. Inimjuhtumite puhul võivad sel puhul olla ka sõrmed ja varbad.

Ekspertide sõnul elas ebatavaline puuma nooruseani, kuid ei ole teada, kas moodustis takistas mingil määral ta elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles