Video: David Bowie viitas oma viimases palas surmale?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie muusikavideos «Lazarus»
David Bowie muusikavideos «Lazarus» Foto: Youtube

Eile lahkus 69-aastasena inglasest muusikja laulja David Bowie, kes suutis oma vähihaigust kuni lõpuni meedia eest varjata.

Tähelepanelikud fännid märkasid, et Bowie viimaseks jäänud palas «Lazarus» on lause «Look up here, i`m in heaven» (Vaata üles, olen paradiisis), edastab Daily Mail.

Kolm päeva enne surma andis Bowie välja muusikavideo, milles on mitmeid vihjeid surmale. Üks neist on stseen, milles ta on haiglavoodis, ta kõhn keha väriseb ja silmadel on side. Samas ta laulab, et ta saab vabaks nagu lind.

Viimases stseenis kaob Bowie riietekappi ja sulgeb ukse.

Bowie produtsendi Tony Visconti teatel on staari viimane album «Blackstar» ta lahkumiskingitus, mis valmis siis, kui ta raske haigus oli viimases staadiumis.

Briti muusiku 25. stuudioalbum, mis avaldati ta 69. sünnipäeval ja millel on seitse pala, on ta albumitest ainus, mille ümbrisel ei ole tema fotot, vaid on näha tumedat tähte.

Visconti arvates jäi Bowie lõpuni endale truuks ning ta lahkumine oli sama efektne kui oli seda ta elu.

Pala «Lazarus» on samas viide Uue Testamendi tegelasele Betaania Laatsarusele.

Johannese evangeeliumis äratab Jeesus juba neli päeva surnud Laatsaruse ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles