Hea sõber Ievast: lootsime, et aitame Lukašenka kukutada!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Ilves (Kupce) aastal 2004 MTÜ Vaba Valgevene juhina toetamas vangistatud Valgevene opositsiooniliidrit Mikhail Marynichit. Foto: Erakogu
Ieva Ilves (Kupce) aastal 2004 MTÜ Vaba Valgevene juhina toetamas vangistatud Valgevene opositsiooniliidrit Mikhail Marynichit. Foto: Erakogu Foto: Erakogu

Homses Radari erisaates räägivad Eesti uuest esileedist paljud Ieva Ilvese head sõbrad, ammused tuttavad ja endised kolleegid. Üks neist meenutab nende ühist aega Valgevenes 12 aastat tagasi.  

«Olin siis väliskorrespondent ajalehe Diena juures,» räägib ajakirjanik Gunta Sloga. «Tegin lugusid demokraatlikust liikumisest Valgevenes. Ieva töötas samal ajal välisministeeriumis ja toetas samuti Valgevene demokraatlikku liikumist. Ütleksin, et olime siis noored ja naiivsed. Lootsime, et aitame Lukašenka kukutada. Kuigi ta on endiselt võimul, on meil [Ievaga] endiselt samad väärtused ja soov võidelda demokraatia eest.»

Vaata, mida lähedased sõbrad Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva tutvuse, Ieva laste ja mineviku kohta rääkisid, homme õhtul kell 20.30 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles