Miks ei tohi lendamise ajal tablette võtta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine võtab tabletti
Naine võtab tabletti Foto: SCANPIX

Reisimine võib olla stressirohke olenemata sellest kas kardad lennata või mitte. Pagasi kadumine, pikad järjekorrad ja suured ummikud on vaid mõned põhjustest, mis võivad rivist välja lüüa. 

Tunduks lihtne võtta sisse mõni väike rahustav tablett ja reisi nautida, kuid see ei pruugi alati olla kõige parem lahendus, vahendab Fox News.

Rahustid on paljude reisijate käsipagasis olemas, kuid tuleks tähele panna, et kangeid rahusteid võib võtta ainult siis, kui arst on nende võtmise välja kirjutanud. Probleemid algavad just sellest, kui ravimeid tarvitatakse liialt palju, mistõttu võib tekkida sõltuvus ning hiljem ka võõrutusnähud.

Samuti ei tohiks selliseid ravimeid tarbida koos alkoholiga, mida paljud just kahjuks lennureisi ajal teevad. Rahustite võtmine alkoholiga võimendab tablettide mõju ja võib viia lõpuks ka kehva enesetundeni. Ameerika Ühendriikides on olnud juhtumeid, kus just selle koosluse mõjul on muidu korralik reisija järsku kiskunud riided seljast ja hakanud mööda lennukit ringi jooksma.

Tablettide kasutamise asemel soovitatakse stressi leevendada sügavalt hingates ning venitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles