R2 «Reisipalavik» seikleb Šotimaal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Peek
Ingrid Peek Foto: Raigo Pajula
Raadio 2 saade «Reisipalavik» eesotsas saatejuht Ingrid Peekiga seikleb sel pühapäeval kell 14 Šotimaal. Reisijuhiks on seal seitse aastat elanud, õppinud ja töötanud sotsiaalteadlane ja kokandushuviline Pille Petersoo. «Reisipalavik» hoiab kuulajaid kursis ka Krister Kivi käimasoleva ümbermaailmareisiga.
«Meil ei tuleks noortel selline mõte ilmselt isegi mitte kõne alla, aga Šotimaal on väga normaalne, et üks valik nädalavahetuse pidustusteks klubide, pubide ja diskoteekide kõrval on simman,» räägib saates populaarsest šoti seltskonnatantsust keili Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi vanemteadur Pille Petersoo. Edinburghis oli ta eestlaste kogukonna MacEstonians eestvedajaks.
 
Saates tuleb juttu Šotimaa elust-olust, pubikultuurist ja devolutsioonist, loodusest ja linnadest, poliitikast ja pidudest, kultuurist ja festivalidest ning paljust muust põnevast. Muuhulgas selgub ka, et Šoti parlamendi liftides räägib Sean Connery! 
 
«Reisipalavik» jälgib ka saate lennunõuandja Krister Kivi käimasolevat ümbermaailmareisi. Iisraeli, Jordaania, India, Tai, Hiina ja Lõuna-Korea läbinud Kristeril on parasjagu käsil USA ja Mehhiko, reisitrajektoorile jäävad veel Costa Rica ja Panama. «Ma arvan, et siit saab lausa mitu raamatut,» vastab Krister Kivi uurimise peale, kas lisaks «Reisipalaviku» kuulajatele ka lugejad tema seiklustest osa saavad.
 
«Reisipalavik» on Raadio 2 eetris pühapäeviti kell 14.
Varasemaid rännakuid saab kuulata internetist www.r2.ee/reisipalavik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles