David Bowie jättis naisele ja lastele 135 miljoni naela suuruse päranduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie  ja Iman
David Bowie ja Iman Foto: SCANPIX

Briti muusik David Bowie, kes lahkus 10. jaanuaril, jättis oma teisele naisele ja lastele 135 miljoni naela suuruse varanduse.

Bowie rahaline seis oli 1970. aastatel üsna kõikuv ning paaril korral oli ta isegi pankroti äärel, kuid 50. eluaastateks oli ta saavutanud stabiilse jõukuse, mis aina kasvas, edastab Daily Mail.

1997. aastal astus Bowie samme, mis lubasid tal mitmete enda loodud palade õigused endale saada. Õigustega koos sai ta ka autoritasud, mis ulatusid 37 miljoni naelani.

Bowie kirjutas rohkem kui 700 laulu ning ta plaate on kogu maailmas müüdud 140 miljonit eksemplari.

Bowie rahaline seis paranes märgatavalt 1980.  – 1990. aastatel, mil tal oli mitu edukat kontsertturneed, mis tõid talle sisse mitukümmend miljonit naela.

Üks edukamatest kontsertturneedest oli 2004. aasta «Reality tour», mis oli Bowie viimane ja millega ta teenis 41 miljonit naela.

Bowie 60-aastane lesk, endine modell Iman ei ole ka just vaene inimene, sest tema vara suurus on 20 miljonit naela.

44-aastane filmirežissöörist poeg Duncan Jones, kelle ema on David Bowie esimene naine Angie Bowie ning Imaniga saadud tütar, 15-aastane Alexandria saavad Bowie pärandist suure summa.

Naine Iman ja kaks last olid 10. jaanuaril New Yorgis Bowie viimaste hetkede juures.

Bowie elulooga kursis olevate isikute teatel sattus muusik noorena ahnete muusikatöösturite haardesse, kes ta praktiliselt paljaks koorisid. Ta võttis juhtumitest õppust ja asus oma loomingu kaitsele.

Bowie viimaseks plaadiks jäi «Blackstar», mis ilmus vaid päevi enne ta surma. Sellele on ka pala «Lazarus», mille video on väidetavalt maise eluga hüvastijätt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles