Video: Malaisia kadunud lennuki otsingute käigus leiti kaks 19. sajandi laeva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaart alast India ookeanis, kust Malaysia Airlinesi kadunud lennukit otsitakse
Kaart alast India ookeanis, kust Malaysia Airlinesi kadunud lennukit otsitakse Foto: SCANPIX

Malaisia reisilennuki otsingute käigus India ookeanis avastati 3,7 kilomeetri sügavuselt kaks laeva, mis on pärit 19. sajandist.

Austraalia uurijad tegid alustest pildid mehitamata väikeste uurimisallveelaevade ja sonari abil, edastab abc.net.au.

Malaysia Airlines lennuki Boeing 777-200ER otsingutes leiti esmalt objekt, mida peeti lennukivrakiks, kuid lähem uurimine näitas, et tegemist on 19. sajandi alguses uppunud laevaga.

2015. aasta kevadel leiti veel teine inimvalmistatud objekt, mida samuti peeti lennukiks, kuid uuring näitas, et see on 19. sajandi lõpu kaubalaev.

Austraalia transpordiministeeriumi ekspertide teatel on raske teha kindlaks, millise riigi või firma laevade need on, sest 19. sajandil uppus India ookeanis sadu kauba- ja reisilaevu.

Selle tõttu ei paku need ka allveearheoloogidele kuigivõrd huvi.

Lennufirma Malaysia Airlines lend 370, mis oli teel Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse, kadus 8. märtsil 2014 lennates Lõuna-Hiina mere kohal.  Pardal oli 239 inimest, kelle saatus on seni teadmata.

Malaisia koos Austraalia ja Hiinaga asus lennukit India ookeanist otsima ja nüüdseks on läbikammitud 80 000 ruutkilomeetri suurune ala.

Möödunud suvel leiti Reunioni saare rannalt lennukitiiva osa, mis võib kuuluda Malaisia kadunud lennukile.

Kui maailma kõige kallimas lennukiotsingu operatsioonis ei leita selle aasta suveks kindlat tõendusmaterjali, siis otsingud lõpetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles