Kahju! «Vehkleja» jäi Oscari nominatsioonist ilma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Koppel koos Märt Avandiga filmis "Vehkleja".
Liisa Koppel koos Märt Avandiga filmis "Vehkleja". Foto: Kaader filmist

Ameerika filmiakadeemia nimetas viis filmi, mis kandideerivad parima võõrkeelse filmi Oscarile – teiste seas ei ole kahjuks Soome-Eesti koostööfilm «Vehkleja».

Näitleja John Krasinski, Ameerika filmiakadeemia president Cheryl Boone Isaacs ja režissöörid Guillermo del Toro ja Ang Lee tegid täna teatavaks Oscarite nominatsioonid.  Ameerika filmiakadeemia valis 80 kandidaadi seast välja üheksa parimat võõrkeelset filmi, mille seas Eesti-Soome film «Vehkleja»  ei saanudnominatsiooni viie parima seas. «Vehkleja» konkureerib nende seas selliste Pimedate Ööde Filmifestivali hittidega nagu Belgia «Uhiuus testament», Ungari «Sauli poeg» (Kuldgloobuse võitja) ja Prantsusmaa «Mustang».

Kokku on järjekorras 88. Oscarite auhinnajagamisel 24 erinevat kategooriat. Oscarite pidulik üleandmine toimub 28. veebruaril. Õhtut juhib koomik Chris Rock.

Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles