Uus dokumentaalfilm heidab pilgu Tartu tänavakunstile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm „Lõuendilinn“
Dokumentaalfilm „Lõuendilinn“ Foto: promo

Tartu Loomemajanduskeskuses tegutseva Taiga Filmi režissöör Aleksandr Heifets esitleb teisipäeval, 19. jaanuaril kell 18 Tartu Elektriteatris oma äsjavalminud dokumentaalfilmi „Lõuendilinn“, mis on pilguheit Tartu tänavakunstile läbi kahe tänavakunstniku MinaJaLydia ja Edward von Lõnguse. Sissepääs tasuta.

Filmi autor Aleksandr Heifets oli mõned aastad tagasi Tartusse kolides paelutud omapärasest fenomenist. „Selgus, et Tartu on Eesti kontekstis eriline linn, kus tänavakunstnikud võivad pea pühas rahus tegutseda ning end linnaseintel väljendada. Sellest tuligi idee teha film „Lõuendilinn“, milles kohalikud tänavakunstilegendid MinaJaLydia ja Edward von Lõngus viivad meid intiimsele retkele läbi Tartu tänavakunsti skeene. Uurime filmis, kuidas on kunstnikud leidnud tasakaalu loomingulise eneseväljenduse ning argielu vahel, kui palju mõjutab nende igapäevaelu pidev identiteedi varjamine ning kas ja kui kaua suudab üks kunstnik ärateenitud tunnustusest eemale hoida või sellest üldse loobuda.“ 

Kolmas peategelane on režissööri sõnul ka Tartu linn, kuna tänavakunstist on saanud üks Tartu visiitkaarte. 

Filmi pikkus on 28 minutit ja see linastub eesti keeles inglisekeelsete subtiitritega. Filmile järgneb vestlus, külas on režissöör Aleksandr Heifets, montaažirežissöör Helis Hirve ja produtsent Helen Vinogradov. 

Filmi režissöör ja operaator on Aleksandr Heifets, montaažirežissöör Helis Hirve, helirežissöör Sven Sosnitski ja produtsent  Helen Vinogradov. Pildi järeltöötluse tegi Tallinn Post Works ja heli järeltöötluse Quartal Studio. Filmi tootjad on Taiga Film ja Vincent Films. Film on valminud saatesarjas “Eesti Lood”, koostöös Eesti Rahvusringhäälingu, Eesti Filmi Instituudi ning Eesti Kultuurkapitaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles