USAs loositi 1,59 miljardi dollari suurune loto peavõit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs loositi eile Powerball loto võidunumbrid, mis toovad võitjale 1,59 miljardit dollarit (1,4 miljardit eurot), kuid esmastel andmetel on vähemalt kolm võidupiletit.

Loteriiametnike teatel osteti kolm õigete numbritega piletit Los Angeleses, Tennessees ja Floridas, edastab BBC.

Powerballi numbrid loositi eile välja Floridas Tallahassees ning võidunumbriteks olid 8, 27, 34,4, 19  ning Powerballi põhinumber oli 10.

Enne loosimist ostsid tuhanded ameeriklased Powerball loteriipileteid, kuna mängus oli ajalooliselt suur summa. Võiduvõimalused olid üks 292,2 miljoni vastu.

Powerball loterii pressiesindaja Alex Traverso teatel osteti üks võidu toonud pilet Los Angeleses Chino Hillsis asuvast 7-Eleven kaubamajast.

Tal puudus info, kust osteti Tennessees ja Floridas võidupiletid.

Kui kolm võitjat on kinnitatud, siis nad saavad valida, kas saada võidusumma 29 aasta jooksul osadena kätte või siis korraga 930 miljonit dollarit.

Lisaks peavad võitjad võidu pealt maksma riigile maksuks 39,6 protsenti ning ka nende elukoha osariik võib midagi maksuna küsida.

USA eelmine loteriivõidurekord oli 600 miljonit dollarit, mis on nüüdsest 1,5 miljardist dollarist väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles