Meelis Meri mängib täna ette parimad hausiklassikud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Meri
Meelis Meri Foto: promo

Täna, 15. jaanuaril toimub Mustas Puudlis pidu Hallo Meri, kus tulevad mängimisele vanakooli haussmuusika palad. Lisaks peo residentidele Liisi Reele ja Don Senjorile mängib täna ainult vinüüle Rulers of The Deepi üks osapooltest, Meelis Meri.

Meelis Meri, üks pool duost Rulers of The Deep, on olnud üks juhtfiguure Eesti elektroonilise tantsumuusika arengus alates 1994. aastast. Ta jätkab oma vastutusrikast rolli ka praegu - esineb klubides, produtseerib muusikat ning veab koos P.Julmaga R2-s saadet Tallinn Express. Musta Puudli Hallo Meri peol mängib Meri muusikat vaid vinüülidelt.

«Mängin täna muusikat diip hausist päris vanade juurteni, ilmselt ka lugusid, mida keegi kunagi kuulnud pole. See on tõeline väljakutse, ma arvan, et igale melomaanile, teha mingist muusika-ajastust pooleteisttunnine kokkuvõte,» kommenteerib Meelis Meri oma tänast muusikavalikut.

Don Senjor, keda teatakse ka artistinimega Qba, meenutab: «Meelis mängis 94.a Top Raadios esimesed jungle ja trummibassiplaadid, mis kindlasti olid mu esimesed kokkupuuted selle muusikaga – olin siis 14-aastane. Kuivõrd ta saade oli enamasti hausisaade, siis hakkas just Meelise maitse mulle külge – väga müstiline ja «keldrikas» diip hauss. Meelis Meri saated muutsid tugevalt kogu minu muusikalist arengut - see oli nagu omaette klubi, kes seda muusikat kuulasid. Salvestasin ja taaskuulasin saatest lindistatud kassette ning hakkasin vaikselt plaate (vinüülplaate; Toim) ostma. Ainult see, et trumm ja bass oli veelgi keerulisema ja müstilisema kõlaga kui 4x4 hauss, tegi minust trummijabassimehe.»

Täna, 15. jaanuaril mängivad Mustas Puudlis Hallo Meri muusikat Meelis Meri, Don Sejor ning Liisi Ree.

Algus: 23.00

Tantsukingad jalga ja peole!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles