Briti ajaleht tutvustab Eesti jääteede eksootikat: turvavööd on keelatud ja teel võib kohata hunte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee Noarootsi ja Haapsalu vahel
Jäätee Noarootsi ja Haapsalu vahel Foto: SCANPIX

Briti suurim kõmuleht Daily Mail avaldas artikli ja pildiseeria Eesti jääteedest, pannes rõhku seal valitsevatele ohtudele

Daily Mail kirjutab, et Eestis avati tee, kus ei tohi kasutada turvavööd, kus võib kohata hunte ja kus on keelatud liigelda pärast päikeseloojangut.

Tegemist on Haapsalust Noarootsi poolsaarele viiva jääteega, mis on üks kuuest ametlikust ja neist lühim. Tänu jääteele väheneb autojuhtide teekond märgatavalt - 18 miili asemel tuleb nüüd sõita kõigest kaks ja pool miili.

Jäätee kasutajat ähvardab aga surnuks külmumine või uppumine, kui auto peaks läbi vajuma.

Seetõttu ei tohi jääteel kanda turvavööd - nii pääseb autost kiiremini välja. Tee on avatud kella kümnest hommikul kella viieni õhtul ning seda võivad kasutada kuni kaks tonni kaaluvad sõidukid.

Sõidukeid lubatakse jääle kolmeminutilise intervalliga ning teise sõidukiga tuleb hoida vähemalt 250-meetrist vahet. Jääteel ei tohi seisma jääda ja soovitav sõidukiirus on kuni 25 km/h või 40-70 km/h, kuna kiirusel 25-40 km/h võib sõiduk tekitada jää lõhkumist soodustavat resonantslainet.

Seda, kui kauaks jäätee avatuks jääb, dikteerib Emake Loodus.

Loe Daily Maili artiklit SIIN.

Foto: Eero Vabamägi
Foto: INTS KALNINS/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles