Intsikurmu festival avaldas esimesed peaesinejad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuninga bänd Miljardid
Marten Kuninga bänd Miljardid Foto: Stina Kase

Laupäeval avalikustasid Intsikurmu festivali korraldajad suvise festivali esimesed peaesinejad, kelleks on Marten Kuningas ja Miljardid ning Mooncake Venemaalt. Tänavune festival toimub augusti esimesel nädalavahetusel.

«Marten Kuningas ei vaja Eesti inimeste jaoks tutvustamist, aga selles, mida nad koos Miljarditega on hakanud tegema, jagub uudsust kõigile,» ütles Intsikurmu festivali korraldaja Martin Ruus. «Mooncake on aga üks Venemaa juhtivaid instrumentaalkollektiive, kes kombineerib erinevaid žanre nii vägevalt, et kohale tasub tulla juba ainuüksi nende pärast.»

Tänavune Intsikurmu festival toimub 5. – 6. augustil ning kahel laval astub üles üle paarikümne esineja. Ka Eesti Positivuseks ristitud festival on välja kasvanud Uue Ajastu Festivalist ning toimub tänavu juba seitsmendat korda. Selle aja jooksul on festivali külastanud 14 000 inimest ning üles astunud rohkem kui 125 artisti.

Festivali passid on juba müügil Piletilevis ning kuni 7. veebruarini saab neid soetada kõigest 25 euro eest.

Marten Kuningas & Miljardid laulavad teile uppis kaladest, obskuursetest naabritest ning sügavatest tunnetest. Miljardite muusikas on psühhedeeliat, gruuvi ja eneseirooniat. Olles mõned aastad soolokarjääri teinud, on laulja ja lugudekirjutaja Marten Kuningas taaskord bändis. Koos ollakse muusikat tehtud aastast 2014, kui Peedu, Kristjan ja Raul lindistasid Marteni teise sooloalbumi «Praktiline mees». 2015 aasta suvel otsustasid nad oma suhte järgmisele tasandlie viia ning sellest ajast alates avaldavad nad muusikat MILJARDID nime all. Kontserdil tuleb esitamisele nii Miljardite lugusid kui ka palasid Marteni kahelt sooloalbumilt. Vaata ka Facebookist.

Uus sümfoonilise muusika orkester Mooncake on üks Venemaa juhtivaid instrumentaalkoosseise, kes on loonud iseomase stiili, kombineerides erinevaid žanre, alustades kunst- ja space-rock'ist ning lõpetades neoklassikaga. Nad pole tuntud mitte ainult Venemaal, vaid ka kaugel piiri taga. Näiteks on Mooncake tuuritanud Hiinas, andnud kontserte ja osalenud festivalidel Baltimaades ning leidnud laialdase fännibaasi ka USAs. Vaata ka Mooncake FB lehte.

Foto: Promofoto

Intsikurmu Festival on kultuurisündmus, mille esmaseks eesmärgiks on tuua kuulajateni kvaliteetset ja mitmekülgset muusikat ja kunsti Eestist ja väljaspoolt Eestit. Projekti teiseks oluliseks eesmärgiks on tuua kuulajad üle kogu Eesti ja naaberriikide Põlva Intsikurmu metsaparki, mis on suurepärane looduskaunis paik muusika- ja kultuurisündmuste korraldamiseks.

Viimasel kolmel aastal on muusikute päralt olnud kaks lava, kokku mahutab kaks päeva nendel 25 artisti. Intsikurmu festivali näol on tegemist suurima kultuurisündmusega Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles