Must Q tegi, mis tahtis ja võitis: üks viga oli, et meil ei olnud kedagi, kes oleks laulda osanud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poistebänd Must Q
Poistebänd Must Q Foto: Kanal 2

Täna kell 20:00 näitab Kanal 2 saade «Pöörased üheksakümnendad», et muusika tegemiseks polnud tol kurikuulsal kümnendil tingimata laulmisoskust vaja. Maksis idee ja silmapaistev teostus ning tee lavale oli lahti!

90ndad oli kirevate ideede ajastu ja selle parimaks tõestuseks on Must Q, Eesti esimene niiöelda radikaalne poistebänd, kelle liikmed tantsisid paremini kui laulsid. Tänane saade meenutabki, kuidas ühtäkki saabus korralike inimeste vahele punt, kes tegi, mis tahtis ja see läks peale.

«Oleme ilusamad poisid ja tantsime paremini. Mis see siis bändi teha ei ole. Ainult üks viga oli, et meil ei olnud kedagi, kes oleks laulda osanud,» naerab Musta Q liige Kaarel Kose veel tänagi bändi algusaegu. Pahade poiste imidž ja täiesti uus stiil tõi grupile kiire kuulsuse ja tüdrukute jäägitu imetluse. «Need on need poisid, kellega ema ei taha, et tütar käiks,» kirjeldab Kose bändiliikmete kuulsust.

Musta Q kõrval andsid 90ndad Eesti meelelahutusmaailmale ka suure hulga kiirelt sündinud ja sama kiirelt hääbunud projekte nagu Miss II Miss, Click OK, 6-Pack ja Noisy Nation. Teinekord piisas ühest laulust, et suvi läbi ringi tuuritada. Selle fenomeni tõestuseks on Tiiu Tulp ja tema meeldejääv diskopala «Nukuke».  Kiire ja jõuline põlemine, intriigid ja rivaalitsemine – tänane saade meenutab mitmeidki 90ndate kuulsaid tülisid, mis päädisid pika vaenuga.

«Pöörased üheksakümnendad» uus osa on Kanal 2s täna õhtul kell 20:00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles