Pildid: põgeniklapsi ohustab Balkanil hüpotermia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti heategevusorganisatsiooni Save the Children humanitaartöötajate sõnul ohustab Kreekast Makedooniasse ja Serbiasse saabunud põgeniklapsi hüpotermia, kuna temperatuur on neis riikides langenud miinuspoolele.

Meteoroloogide hinnangul võib Balkani riikides langeda temperatuur kuni miinus 20 kraadini, edastab The Telegraph.

Sooja kliimaga aladelt pärit migrante ohustavad lisaks miinustemperatuurile tugev tuul ja lumesadu.

2015. aastal saabus Euroopass üle ühe miljoni pagulase, kelle seas oli enim kodusõja eest põgenenud süürlasi. Migratsiooniekspertide hinnangul ei ole põgenikekriis lõppenud, sest maailma mitmes paigas lisaks Süüriale kestavad seni relvakonfliktid.

Hoolimata talvisest merest, kõrgetest lainetest ja jahedusest, on Vahemerd ületades saabunud sel aastal Euroopasse juba üle 24 000 pagulase.

Lastel tuleb koos vanematega läbida sama vintsutustekadalipp, käia pikki vahemaid ja magada sageli välistingimustes.

Makedoonias ja Serbias ennustatakse lähiajaks miinus 20 kraadi, mille tõttu kasvab põgenike seas risk  haigestuda kopsupõletikku, grippi ja hingamisteede haigustesse.

Makedoonia-Serbia piiril asuvas Presevos tegutsevate humanitaartöötajate teatel on sinna saabunud lastel olnud alajahtumist, külmakangestust ja huulte siniseks muutumist.

Humanitaartöötaja Valentina Bollenbacki teatel on põgenikvanemad mures, et nad ei suuda lapsi piisavalt soojas hoida ja hirmul, et lapsed võivad surra.

Bollenbeck lisas, et ELi riigid ei tohiks migratsioonireegleid karmistada, sest see võib maksta sadadele lastele elu.

Euroopasse saabunud migrante on üllatanud siinne talvine jahedus, millega paljud neist ei osanud arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles