“Jõulujazzil” esineb terve rida staare

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Take 6 esineb Eestis 1. detsembril.
Take 6 esineb Eestis 1. detsembril. Foto: www.take6.com

Esmaspäeval, 29. novembril algav festival “Jõulujazz” pakub elamuslikke kontserte kirikutes, klubides ning kontserdi- ja teatrisaalides Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Kuressaares. Festivali peaesinejad on Macy Gray ja Take 6.

Festival algab esmaspäeval heategevuskontserdiga Pelgulinna sünnitusmaja heaks. Tallinna Vene teatris toimuval kontserdil esinevad Eesti raadio laululapsed koos saksofonist Raivo Tafenau kvinteti ja brasiilia laulja-kitarristi Sergio Bastosega.

Jazzkaare pressiesindaja Anne Ermi teatel on tänavuse “Jõulujazzi” peaesinejaks kümne Grammy auhinnaga pärjatud USA vokaalansambel Take 6, kes esineb 1. detsembril Tallinna Kaarli kirikus.

Maailma vokaal-jazz'i absoluutsesse tippu kuuluva kuuiku kordumatu stiil on rajatud laiale muusikalisele skaalale, mis ulatub gospelist jazz'i ja hiphopini. Nende turneekava tuumikuks on kaks viimast albumit “The Standard” ja äsjailmunud CD “The Most Wonderful Time of the Year”. Populaarsed jazz-laulud ja igihaljad jõululood kõlavad uues kuues.

Teine maailmakuulus esineja, kaks Grammyt võitnud superstaar Macy Gray lummab Ermi sõnade järgi kuulajaid elegantsi ja jõulise esinemismaneeriga. Kontsert toimub 7. detsembril Nokia kontserdimajas. Macy Gray viimase CD “Sellout” arvustajad on kinnitanud, et tegu on artisti viimaste aastate parima albumiga.

“Jõulujazzil” pakub Vene kultuurikeskuse suurel laval fado-nostalgiat portugali armastatud lauljatar Cristina Branco.

Jazzkaare kõigi aegade ühe erilisema esineja Joe Zawinuli mälestuseks annavad maailmamuusikahõngulise kontserdi prantsuse muusikud Marthe-Sellam-Lassus, neist multiinstrumentalist Linley Marthe esines koos Zawinul Syndicate'iga viis viimast aastat.

Niguliste kiriku võlvide all saab kuulda türgi naissaksofonisti Gilda Razanit, kes ühendab romantika ja elektroonika. Samas esinevad inglise ballaadilaulja Tim Bowness ja pianist Peter Chilvers koos ansambliga UMA. Eesti virtuooside Ain Agani ja Oleg Pissarenko kitarriduo esineb oma värske heliplaadi “A 2 O” kavaga.

Rock Cafés kõlavad 9. detsembril Musta Mandri haaravad rütmid afrobeat-stiili rajaja, legendaarse Tony Alleni ja tema muusikute esituses.

Veel pakuvad festivalil meeldivaid muusikalisi jõulukinke Liisi Koikson oma uue ansambli ja kavaga, Heini Vaikmaa koos Mahavoki ja lauljatar Kare Kauksiga, triod Junson-Niit-Mazurchak, Dynamite Vikings, Lauri Saatpalu-Raivo Tafenau-Peeter Rebane, politsei- ja piirivalveorkestri bigbänd koos solistidega ja Euroopa lavadelgi tuntud Kadri Voorand trio ja värske vokaalkuuik Estonian Voices.

Kokku kõlab “Jõulujazzil” 17. detsembrini üle Eesti 27 kontserti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles