Linnateater pakub õnneliku õhtu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Lutsepp õnnitleb Riina Rooset kultuurkapitali preemia puhul.
Ain Lutsepp õnnitleb Riina Rooset kultuurkapitali preemia puhul. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Täna õhtul esineb Pärnu kontserdimajas Tallinna linnateater, tuues sedakorda külakostiks muusikasündmuse: Riina Roose käe all ja Tallinna kammerorkestri saatel esitab teatritrupp Olav Ehala, Valter Ojakääru ja Uno Naissoo muusikat.

Kontserdikavas “Tallinna Linnateater laulab. Õnnelik õhtu” laulavad Andero Ermel, Mikk Jürjens, Piret Kalda, Hele Kõrve, Anu Lamp, Indrek Ojari, Evelin Pang, Ursula Ratasepp, Anne Reemann, Rain Simmul, Elisabet Tamm, Külli Teetamm, Mart Toome, Veiko Tubin, Sandra Uusberg, Andrus Vaarik, Helene Vannari ja Kristjan Üksküla.

Linnateatri juurde on alati kuulunud meisterlikult laulvad näitlejad, muusikalid või kontserdietendused. Varem pole aga laulvad näitlejad lavale astunud nii suure koosseisuga.

Kontsertturneel esitletakse ühtlasi linnateatri uusimat helikandjat Olav Ehala muusikast „Thijl Ulenspiegel ja teisi laule“. Plaadil esitavad Ehala muusikat näitlejad Tallinna kammerorkestri saatel.

Lugu tugineb Charles de Costeri raamatule “Legend Thijl Ulenspiegelist ja Lamme Goedzakist” (1867). Jutud Ulenspiegelist pärinevad aga keskaegsetest Saksa, Prantsuse ja Madalmaade legendidest.

“Thijl Ulenspiegel” jõudis esimest korda Eestis lavale aastal 1986 linnateatri eelkäijas, Eesti riiklikus noorsooteatris.

Kontserdikava saab teoks linnateatri ja Tallinna filharmoonia ühistööna, mida tänu varasematele koostegemistele on juba ammu kavandatud.

Ettevõtmise algatasid linnateatri muusikajuht Riina Roose ja Tallinna filharmoonia kauaaegne direktor Jüri Leiten, kes 1. septembrist juhib Eesti Kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles