Video: kangelaslik põgenik sai asüüli pärast relvastatud röövi ärahoidmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia Torino politsei avaldatud turvavideo
Itaalia Torino politsei avaldatud turvavideo Foto: Youtube

Itaalias sai illegaalne immigrant asüüli ja elamisloa pärast seda, kui ta hoidis Torino ostukeskuses ära relvastatud röövi.

29-aastase sisserännanu kangelaslikkust nähti selle kuu alguses Mirafori linnaosas Lidli ostukeskuses, edastab The Local.

Egiptusest pärit immigrant seisis kassajärjekorras, kui tema ees olnud itaallane võttis järsku pussnoa välja ja ähvardas sellega kassiiri, kellel käskis kõik kassas oleva raha talle anda.

Naine andiski üle 700 euro kurjategijale, kes tahtis selle summaga poest lahkuda. Sisserännau takistas teda, tõugates ta poe põrandale ning  hoidis itaallast seal kuni politsei saabumiseni.

Pood sai migrandi tegevuse tõttu kassast võetud summa tagasi.

«Olen oma tegevuse tagajärgedest teadlik,» sõnas põgenik politseile, sest ta  ei riskinud ainult oma eluga, vaid ka sellega et ta Itaaliast välja saadetakse, kuna tal puudusid isikut tõendavad dokumendid.

Torino politsei arvates sai illegaal hakkama heateoga. Selle tõttu viidi ta politseijaoksonnast hiljem migratsiooniametisse, kus ta sai kiirkorras asüüli ja elamisloadokumendid.

Nüüd on sisserännanul õigus tööd otsida ja töötada ning ei pea tegema juhutöid, mille eest makstakse ümbrikupalka.

Torino politsei avalikustas Lidli ostukeskuse turvakaamera lindistuse sellest sündmusest.

Itaalias on varasemast paar juhtumit, milles migrandid on saanud pärast kangelastegu elamisloa.

Üks neist oli möödunud aasta mais, kui Bangladeshist pärit mees päästis Roomas Tiberisse hüpates naise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles