Video: milline näeb Costa Concordia välja enne lammutamist?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia Genova sadamas enne lammutamist
Costa Concordia Genova sadamas enne lammutamist Foto: SCANPIX

Saksa fotograaf Jonathan Danko Kielkowski jäädvustas lammutamisele minevat kruiisilaeva Costa Concordiat, mille kunagisest hiilgusest on alles vaid riismed.

Costa Concordia sõitis 2012. aasta jaanuaris Itaalias Giglio saare lähedal karile ja läks kreeni, mille tagajärjel hukkus 32 inimest, edastab Huffington Post.

2014. aastal tõsteti laev suure ja kalli päästeoperatsiooni käigus püsti ja viidi Genova sadamalinna dokki, kus ta lammutatakse vanarauaks.

Kielkowski jäädvustas Genovas 290-meetrise laeva praegust olukorda, mis meenutas hooletusse jäetud ehitusplatsi. Mitmel pool laeva sisemuses on näha soolasest mereveest ja mudast tekkinud kahjutusi.

Costa Concordia oli Carnival Corporation & plc tütarfirmale Costa Crociere S.p.A. kuulunud Concordia-klassi ristluslaev.

13. jaanuaril 2012 kell 21.45 sõitis  Costa Concordia Giglio saare lähedal karile. Laev oli lahkunud Savonast Vahemere luksusreisile, mis läbis peatused Marseille's, Barcelonas, Palmas, Cagliaris, Palermos, Civitavecchias ja oli suundumas Savonasse tagasi.

Viimase reisi ajal oli laeval 4252 inimest, neist 3206 reisijat ja 1023 laevapere liiget. Costa Concordia mitu meeskonnaliiget, kaasa arvatud kapten Francesco Schettino, anti kohtu alla.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles