Video: ärimees ostis pärast paari klaasitäit veini kartulifoto 750 000 naela eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Aboschi kartulifoto «Potato #345»
Kevin Aboschi kartulifoto «Potato #345» Foto: Youtube

Alkoholi tarbides tekib tavaliselt isu süsivesikute järele, kuid ühel ärimehel tekitas see väga kummalise «isu».

Pärast paari klaasitäit veini langetas ärimees otsuse osta ära Iirimaa kartulist tehtud foto ja maksta selle eest 750 000 naela (975 000 eurot), edastab  The Sunday Times.

«See ei olnud esimene kord, mil keegi on mu seinalt pildi ostnud. Jõime paar klaasi veini ja kaup oli koos. Määrasin hinna natuke hiljem,» selgitas 47-aastane maailmakuulus iirlasest fotograaf Kevin Abosch.

Fotograafi sõnul oli see foto ta Pariisi stuudio seinal, kui see anonüümseks jääda soovinud ärimehele silma jäi.

Abosch tegi Iirimaal orgaaniliselt kasvatatud kartulist foto, mis kannab nime «Potato #345»,  2010. aastal ja see kuulub kartulifotode seeriasse. Pildil on mustal taustal pruunikas, pisut mullane ja ebaühtlase kujuga kartul.

Lisaks on ta teinud pilte ka teistest orgaaniliselt kasvatatud köögiviljadest.

Aboschi tuntakse samuti staaripiltidest, ta on jäädvustanud näiteks Johnny Deppi, Bob Geldofi, Steven Spielbergi, Malala Yousafzaid, Vanessa Redgrave´i, Dustin Hoffmani, Dennis Hopperit, Yoko Onot ja Aung San Suu Kyid.

Nende staaride portreefotod algavad 200 000 naelast (260 000 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles