Video: tool, mida kantakse nagu rõivast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Archelis tool
Archelis tool Foto: Youtube

Tavaliselt on nii, et kui avalikus kohas istuda tahad, siis on kohad juba hõivatud. Maailmas on samas palju nende elualade esindajaid, kes peavad tunde püsti seisma, kuid tahaksid vahepeal istuda.

Kas olukorda aitaks lahendada tool, mida saab endaga kanda nagu rõivast?

Jaapani disainerid leiutasid Archelis (jaapani keeles «jalutav tool») kaasaskantava tooli, millest võib väga populaarne toode kujuneda.

Mitmed firmad otsivad võimalusi, kuidas töötajaid saaks püsti töötama panna, kuid uus tool lahendab hoopis teise dilemma, kuidas saaks istuda siis, kui istuda tahetakse, kuid tooli ei ole käepärast.

Jaapanlaste loodud tool ei näe välja nagu klassikaline tool, pigem meenutab see jala- ja istmikukaitset, olles omalaadne «soomusrüü».

See tool on tugevalt ümber säärte, reite ja istmiku, andes võimaluse istuda siis, kui soovitakse.

Tooli toodab Yokohamas asuv firma Nitto koostöös Chiba ülikooli meditsiinitehnika osakonna ning firmadega Hiroaki Nishimura Design ja Japan Polymer Technology.

Archelis loodi esmalt abistamaks kirurge, kes teevad mitmeid tunde kestvaid raskeid operatsioone, mille jooksul nende jalad ja selg väsivad.

Kuid tool ei ole mõeldud ainult kirurgidele, vaid kõigile, kellel tuleb tunde püsti seista ja nad soovivad vahepeal istuda.

Võimalik, et see tool on juba paari aasta pärast nii levinud, et seda kasutavad kõik, kes soovivad.

Järgmiseks võiks olla keha küljes kantav voodi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles