Video: USA Pentagoni meenutav Hiina ostukeskus seisab tühjana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Shanghai viisnurkne ostukeskus
Hiina Shanghai viisnurkne ostukeskus Foto: Youtube

Hiinas Shanghais asub viisnurgakujuline ostukeskus, mis arhitektuurilt meenutab USA kaitseministeeriumi hoonet Pentagoni, kuid on märgatavalt suurem. 

2009. aastal valminud Pentagonal ostukeskuse rajamine läks maksma 200 miljonit USA dollarit, kuid nüüd seisab see hoone tühjana, edastab news.com. au.

Tegemist on Shanghai suurima vaba hoonega, kus ruumi jätkuks, kuid mitte keegi ei soovi seal ruume üürida hoolimata linna vabade pindade vähesusest.

Shanghai ostukeskuse omanike teatel sõlmisid nad üürilepingu mitmete üürnikega, kes soovisid seal poe avada, kuid poed suleti üsna varsti, sest poepidajate teatel on see hoone labürinti meenutava struktuuriga, mis on häiriv ja äritegevust takistav.

Nüüdseks on hoone välisküljel vaid paar kauplust ja söögikohta avatud, kuid enamik ostukeskusest seisab tühjana.

Pentagonal ostukeskusest kaheksa kilomeetri kaugusel avatakse juunis Shanghai Disney Resort, mille abil loodetakse ostukeskust elavdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles