Saksa kantsleril soovitati põgeneda Lõuna-Ameerikasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksamaa euroskeptilise paremäärmusliku partei Alternative für Deutschland (AfD) esindaja šokeeris möödunud pühapäeval televaatajaid sellega, et soovitas kantsler Angela Merkelil põgeneda «enne kui hilja on» Lõuna-Ameerikasse.

AfD liikme Beatrix von Storchi arvates hävitab Merkel oma liiga liberaalse migratsioonipoliitikaga Saksamaad, edastab The Local.

«Olen veendunud, et pärast kantsleri ametiaja lõppu ei saa ta julgeolekukaalutlustel enam Saksamaale jääda ja ta peab lahkuma. Ta võiks näiteks Tšiilis asüüli paluda,» teatas Storch.

See märkus oli kaudne viide natsidele, kes pärast Adolf Hitleri režiimi kokkuvarisemist 1945. aastal põgenesid Lõuna-Ameerikasse ja suutsid seal varjata end aastakümneid.

Tšiilis sai samuti asüüli Ida-Saksamaa endine juht Erich Honecker, kes läks sellesse Lõuna-Ameerika riiki pärast Saksamaade taasühinemist 1990. aastal.

Saksamaal tekitas Merkeli, natsikurjategijate ja Honeckeri vahele paralleeli tõmbamine skandaali.

Saksa paremäärmuslaste ja sisserändajate vastaste arvates hävitab praegune poliitika saksa kultuuri ning lõpuks asenduvad sakslased araablastest ja aafriklastest moslemitega.

Merkeli kaitseks astus välja ta kristlikust demokraadist parteikaaslane Armin Laschet, kelle sõnul ei ole kantsler kunagi öelnud, et Saksamaal võetakse kõik põgenikud kahel käel vastu.

Laschet oli küüniline kui ülistas Venemaa presidenti Vladimir Putinit, kes andis loa viia Süürias läbi äärmusrühmituse Islamiriik positsioonide pommitamisi. On teada, et neis rünnakutes on hukkunud palju tsiviilisikuid.  Seega on Süürias vähem neid, kes pürgiks Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles