Hispaanlanna: olen Päikese omanik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlanna: olen Päikese omanik
Hispaanlanna: olen Päikese omanik Foto: SCANPIX

Mitte keegi inimkonnast ei ole Päikest siiani enda omaks kuulutanud.

Selle vea parandas nüüd hispaanlanna, 49-aastane Angeles Duran, kelle sõnul on ta Päikese ainuomanik, kirjutab Daily Mail.

Hispaania-Portugali piiriäärsest alalt Galiciast Salvaterra do Minost pärit naine lasi selle kohta ka ametliku dokumendi koostada.

«Lasin kohaliku notari juures paberid vormistada, et olen Päikese omanik,» kinnitas hispaanlanna.

Durani sõnul sai ta idee selle aasta septembris kui oli ajalehest lugenud, et üks ameeriklane on lasknud end Kuu  ja meie Päikesesüsteemi enamiku planeetide omanikuks kuulutada.

On olemas rahvusvaheline kokkulepe, et riigid ei saa planeete või tähti enda omaks kuulutada. Seal ei ole aga mitte midagi kirjas eraisikute kohta.

Duranile välja antud dokumendis seisab: «Angeles Duran on Päikese,spektriklassiga G2V tähe omanik. See täht asub meie Päikesesüsteemi keskel ning selle tähe kaugus Maast on keskmiselt 149,6 miljoni kilomeetrit».

Durani sõnul võib ta nüüd igaühele, kes Päikest kasutab, arve esitada. Poole saadud tulust tahaks ta anda Hispaania valitsusele ning 20 protsenti paigutaks pensionifondi.

Ülejäänud kümme protsenti suunaks astronoomilistele uuringutele ning teised kümme protsenti maailma näljahädaga võitlemisele. Kümme protsenti jätaks ka endale.

Duran ei ole siiski veel välja mõelnud plaani, kuidas ta Päikese kasutamise eest tasu saaks võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles