Hanna Korsar esitles efektset sügis-talvist kollektsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 27. novembril esitles moekunstnik Hanna Korsar Wabaduse kohvikus oma sügis-talvist kollektsiooni, mida iseloomustavad luksuslikud kangad, läbimõeldud detailid ning sügav värvigamma.


Viieteistkümnest komplektist koosnev kollektsioon on inspireeritud graafilistest mustritest ja meestemoest, kust on muu hulgas laenatud militaarsed elemendid ning meestesärgi motiiv. Paljude jaoks Hanna loomingu sünonüümiks kujunenud heledates toonides rokokoolikku glamuuri asendab seekord tumedam ja dramaatilisem väljendusviis.

«Tahtsin näidata rõivaid, mis eristuksid Supernoova võitnud õrnast, pastelsest ja ülinaiselikust kollektsioonist, mille kaudu paljud moehuvilised mind eelkõige teavad. Tundsin vajadust teha midagi jõulisemat ja maskuliinsemat, panna ennast proovile. See ei tähenda, et oleksin varem tehtule selja pööranud, lihtsalt interpreteerin minu jaoks olulisi ja huvitavaid teemasid pisut teises võtmes,» ütles Hanna Korsar.

Endiselt on Hanna rõivaloome keskmes äärmiselt kvaliteetsed ning hoolikalt valitud kangad: siidtaft ja –šifoon, samet ja pits. Põnevad tekstiililahendused – näiteks kuue erineva pitsi kombineerimine ühel pluusil või graduaalselt toonitud tüllseelik Haapsalu salli all – lisavad Hanna rõivastele Eestis harvanähtavat mitmekihilisust ning eksklusiivsust.

Samuti on olulisel kohal keerukad ja aeganõudvad tehnikad, muu hulgas laserlõikus, nöörtikand ja siiditrükk. Värvikaart koosneb sünkjasmustast, klarettpunasest ja udukarva hallist; sellele sekundeerib läbi kangaste kumav kahvatu ihu.

Värsket lähenemist näitas Hanna Korsar mitte ainult uue kollektsiooni, vaid ka selle esitlusega, mis toimus intiimses atmosfääris ning keskendus rõivaste valmimise protsessile, materjalidele ja tehnikale. Iga komplekti saatsid moelooja kommentaarid ning taustal jooksev video riiete valmimisest ning detailidest.

«Tahtsin anda neile, keda mood ja minu tegemised tõepoolest huvitavad, võimaluse rõivaid päris lähedalt näha ning neisse rohkem süveneda. Suurte showde käigus jäävad nüansid sageli tahaplaanile, minu riiete väärtus aga suuresti just neis peitubki,» selgitas Hanna salongiliku esitluse tagamaid.

Publiku ette astunud modellide soengud sättisid juuksurid salongist Duglas ja Bauman, puna tuli palgeile Make Up Store’ilt, siredaid sääri ehtisid www.siidisukk.ee ja Trendexpress ning lõhnameeli erutas Joik. Hanna riideid täiendanud imelised ehted disainis Kaia Saarna.
 

Rõivakunstnik Hanna Korsar on tegutsenud disainerina ligi 10 aastat. 2009. aasta juunis pälvis Korsar Eesti mainekama moedisainerite konkursi Supernoova peaauhinna professionaalide kategoorias. Hanna on loonud üle kümne kollektsiooni ning lugematul hulgal tellimustöid.

Peamiselt keskendub ta pruudi- ning õhtukleitidele. Tema stiili iseloomustab habras ja peen siluett, kvaliteetsete kangaste kasutus ning põnevad tekstiilimanipulatsioonid.

Rohkem infot: www.hannakorsar.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles