"Purustatud õhuloss" paneb triloogiale punkti

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autistliku olemisega peakangelast Lisbeth Salanderi süüdistatakse kolmikmõrvas ning leidub inimesi, kes tahaksid ta igaveseks vaigistada.
Autistliku olemisega peakangelast Lisbeth Salanderi süüdistatakse kolmikmõrvas ning leidub inimesi, kes tahaksid ta igaveseks vaigistada. Foto: Internet

Laupäeval, 4. detsembril kell 19 linastub Rubiinis Milleniumi-triloogia viimane osa "Purustatud õhuloss".

Millenniumi-triloogia viimases osas süüdistatakse autistliku olemisega peakangelast Lisbeth Salanderi kolmikmõrvas ning leidub inimesi, kes tahaksid ta igaveseks vaigistada.

Staarajakirjanik Mikael Blomkvist sorib samal ajal tüdruku minevikus, et tema süütust tõestada. Lisbeth haub aga kättemaksu teda tappa üritanud inimesele ja valitsusasutustele, kes ähvardasid ta elu hävitada.

"Purustatud õhuloss" on Rootsi ajakirjaniku Stieg Larssoni postuumselt avaldatud ülipopulaarse kriminaalromaani ekraniseering, mille keskmes uuriv ajakirjanik Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) ja tumeda minevikuga arvutihäkker Lisbeth Salander (Noomi Rapace).

Triloogia esimesed kaks osa, "Lohetätoveeringuga tüdruk" ja "Tüdruk, kes mängis tulega", on toonud Euroopa kinodesse miljoneid vaatajaid, filmide aluseks olevaid romaane on tänaseks müüdud üle 40 miljoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles