Tõusvad tähed väisavad taas Tallinna

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõusev täht vete kohal.
Tõusev täht vete kohal. Foto: Jaan Kork

Täna ja homme saabuvad Tallinna teist korda programmi Shooting Stars raames kuus noort ja andekat näitlejat, kes tutvustavad siinsele publikule oma osalusel tehtud filme.


Projekt Shooting Stars on algatatud European Film Promotioni (EFP) eestvedamisel 1998. aastal Berliinis. Viimasel 13 aastal on programmi kaudu tutvustatud Euroopa silmapaistvamaid filmitalente Berliini filmifestivalil ning seejärel teistel valitud filmifestivalidel, sh ka PÖFFil.

Kokku on programmi raames esitletud  sadu noori ja tänaseks rahvusvahelise kuulsusega näitlejaid, teiste hulgas Franka Potente, Benno Fürmann, Daniel Craig, Eduardo Noriega, Ludivine Sagnier, Eduardo Noriega, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Moritz Bleibtreu, Jasper Pääkonen jpt. Eesti näitlejatest on programmis osalenud Maarja Jakobson (2006) ja Rain Tolk (2007).

Alates 2002. aastast on Euroopa Liidu MEDIA Programmi toetusel korraldatav EFP Touring Shooting Stars Film Programme viinud noori lootustandvaid näitlejaid teistelegi festivalidele. Tallinna saabub 3 – 5. detsembril kuueliikmeline grupp Tõusvaid Tähti, kes on osalised ka Euroopa Filmiauhinna galal.

Oma filme ja loomingut tutvustavad PÖFFil Shooting Stars 2010 näitlejad  Lotte Verbeek («Ei midagi isiklikku», Iirimaa, näitlejanna kandideerib ka EFA auhinnale), Agata Buzek («Revers», Poola), Pihla Viitala («Äärelinn», Soome), Michele Riondino («Väike meri», Itaalia) ja Edward Hogg («Ollie Kepleri lai lilla maailm», Suurbritannia).

PÖFFi programmis võib veel näha kahe teise Shooting Starsi programmi näitlejanna Anais Demoustier («Õrn õelus», Prantsusmaa) ja Zrinka Cvitešivići («Teel», Bosnia-Hertsegoviina) osalusel vändatud filme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles