Maailma parima restorani tippkokk suri 44-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benoit Violier
Benoit Violier Foto: SCANPIX

Tippkokk Benoit Violier, kelle Šveitsis asuv restoran kuulutati möödunud aasta detsembris maailma parimaks, leiti ta kodust surnuna.

44-aastane Violier juhtis ja oli peakokk Lausanne´i lähedases Restaurant de l'Hotel de Ville in Crissier´s, edastab BBC.

Nimetatud restoranil on viis Michelini tärni ja ta kuulub maailma 1000 parima söögikoha hulka.

Šveitsi politsei andmetel võis Prantsusmaalt pärit kokk teha enesetapu, kuid juhtumit veel uuritakse.

Violier pidi täna osalema Pariisis uue Michelini restoranide giide tutvustaval üritusel.

Violier suri kuus kuud pärast oma mentori Philippe Rochat`surma, kes juhtis varem tipprestorani Restaurant de l'Hotel de Ville.

Alates 1996. aastast restoraniäris töötanud Violier kolis koos oma naise Brigitte´iga 2012. aastal Prantsusmaalt Šveitsi ja sai Šveitsi kodakondsuse.

Tippkokka tunti kui innukat jahimeest, kelle restorani menüüst ei puudunud ulukiliha ning kes andis möödunud aastal välja ulukiliha roogade kokaraamatu.

Šveitsi koka Fredy Girardet`sõnul tuli Violieri surm talle šokeeriva üllatusena.

«Ta oli suurepärane inimene ja kokk. Väga andekas kokk, kellel oli väga suur töövõime ja ta tahtis alati anda endast maksimumi,» teatas šveitslane.

Prantsuse kokk Pierre Gagnaire, kes oli Violieri sõber, edastas Twitteris: «Meie mõtted on tema perekonnaga. Väga kahju, et kaotasime andeka koka».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles