Täna algab filmifestival

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Benda Bilili!" ehk lihtsalt "BB" avab täna Pärnu PÖFFi.
"Benda Bilili!" ehk lihtsalt "BB" avab täna Pärnu PÖFFi. Foto: www.imdb.com

Täna õhtul Pärnu keskraamatukogus algav Pärnu Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) avatakse Prantsusmaa ja Kongo autorite Renaud Barret’ ja Florent de la Tullaye tõsielufilmiga “BB”.

Film viib vaataja suvesse 2009. Viis lastehalvatuse tagajärjel invaliidistunud meest ja terve teismeline panevad 8000 kuulaja ees Prantsusmaa muusikafestivalil püsti vägeva peo.

Nime Staff Benda Bilili kannab Kongo pealinnas Kinshasas tegutsev ansambel, mis 2009. aastal rahvusvahelisel areenil läbi lõi.

 Dokumentaalfilmi reþissöörid nägid tänavatel mängivaid ja mitut tööotsa pidavaid muusikuid juhuslikult Kinshasa tänavatel ja vaimustusid neist sedavõrd, et võtsid eesmärgiks viia andekad, kuid olematute võimalustega muusikud Euroopa publiku ette.

Film jälgib viie aasta jooksul ansambliliikmete elu: õnnestumisi ja ebaõnnestumisi ning filmimeeskonna visasid püüdeid viia lõpule Benda Bilili debüütplaadi salvestamine.

Homme õhtul näidatakse Inglise autori Jerry Rothwelli linateost “Raske koorem”.

Nii uskumatu, kui see ka pole, on osal bändi kuuluvatest muusikutest puue. Just see teeb bändi eriliseks, kuid samal ajal nende püsima jäämise väga keeruliseks.

Need oleksid justkui läbirääkimised kahe maailma vahel: ühest küljest institutsiooniline ajakava päevakeskustest, tööpraktikast ja sotsiaaltöötajatest, teisest küljest kaootiline elu prooviruumides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles