Ole oma kehaga sõber, siis on seks nauditavam

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole oma kehaga sõber, siis on seks nauditavam
Ole oma kehaga sõber, siis on seks nauditavam Foto: SCANPIX

Seksuoloogide sõnul paljastab seks, kuidas inimene oma kehasse suhtub.

Paljud inimesed ei ole oma kehaga sõbrad ning võivad keha vihata või häbeneda, kirjutab iltalehti.fi.

«Ühiskond surub peal ideaalse keha mudeli. Tihtipeale vaatame oma keha läbi piirangute ja nõudmiste. Kes peab oma keha liiga suureks, kes liiga väikseks,» sõnasid seksuoloogid.

Negatiivne suhtumine oma kehasse tuleb eriti esile seksides. Kui oma keha ei osata nautida, siis sekspartner märkab seda kiiresti.

«Väga levinud on keha piinamine – pidev dieedi pidamine ja treenimine. Osa inimeste jaoks on keha nagu projekt, mida tuleb pidevalt parandada ja ümber teha. Kuid eesmärgini ei jõuta kunagi,» jätkasid asjatundjad.

Psühholoogide sõnul hakatakse oma kehale suuremat tähelepanu pöörama ka siis, kui mingid emotsionaalsed või elulised probleemid on lahendamata.

Nad jätkasid, et ühiskonnas kehtivad tabud keelavad enda keha teatud viisil puudutamast ja nautimast.

«Oma keha tuleb nautida ja selle üle uhke olla, ükskõik, milline see on. Oma kehaga tasub tuttavaks saada, siis muutub elu märgatavalt nauditavamaks,» arvasid asjatundjad.

Uurijad lisasid, et paljude sõnul on nad partnerilt oma keha kohta negatiivset tagasisidet saanud. Partneri kriitika on see, mis on neid pannud näiteks oma keha häbenema.

Psühholoogide sõnul annab keha märku, mida tal vaja on, kuid tihtipeale me eirame neid märguandeid või ei oska neid tõlgendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles