Mehhiko narkokartelli julm tapja on 14-aastane poiss

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Jimenez Lugo
Edgar Jimenez Lugo Foto: SCANPIX

Mehhikos tegutseva narkokartelli julm tapja on USA sünnitunnistusega teismeline  Edgar Jimenez Lugo, hüüdnimega El Ponchis.

14-aastane poiss ja ta 19-aastane õde arreteeriti  möödunud nädalal Kesk-Mehhikos Cuernavaca lennujaamas, edastab Reuters.

Võimude ja sugulaste sõnul oli poisist saanud lausa linnalegend.

Poiss teatas uurijatele, et tappis neli inimest, lõigates neil kõrid läbi.

Poisil oli arreteerides kaasas USAs Californias San Diegos välja antud sünnitunnistus.

Eile kohtusid arreteeritud alaealisega Mehhikos asuva USA saatkonna töötajad. Saatkonna esindaja siiski ei kinnitanud, et poiss on USA kodanik.

Sugulase kinnitusel otsisid Mehhiko sõdurid kaks korda poisi kodu läbi. Pärast seda langetasid sugulased otsuse lapsed USAsse saata.

Mehhiko võimude andmetel töötasid lapsed narkoparun Julio «El Negro» Padilla heaks. Padilla on üks Pacifico Sur narkokartelli juhtidest.

Väidetavalt sattus poiss kartelli 11-aastaselt ning Padilla õpetas ta tapjaks.

Poisi õde oli aga Padilla armuke.

Mehhiko võimud korraldasid pressikonverentsi, kus teismeline sai ajakirjanike küsimustele vastata. Teda ümbritsesid relvastatud sõdurid. Sõdurite näod olid turvalisust silmas pidades kaetud, poisi oma mitte.

Mehhiko lastekaitsjate sõnul oli selline lapse eksponeerimine täiesti sobimatu.

«Teda ei ole süüdi mõistetud ja ta ei ole seega ka kurjategija. Sellised avalikud esinemised seavad ta elu ohtu. Ei tohi unustada, et tegemist on kuritegelike rühmituste ja nende vahelise sõjaga,» lausus lastekaitsja Martin Perez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles