Festival viib tunnete maailma

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna Pärnu keskraamatukogus jätkuva Pärnu Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) raames kohtuvad lõunatunnil Pärnu gümnasistide ja üliõpilastega Balti filmi- ja meediakooli (BFMK) esindajad.

PÖFFist ja noorte filmihuvist räägib Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja Mati Põldre (pildil), filme esitleb Pärnust pärit tudeng Marta Pulk, kes õpib BFMK kolmandal kursusel montaažirežissööriks.

Janis Jurkovskise “Karosta lapsed” on lugu Viktoriast ja tema perekonnast. Nad elavad Karostas, endises sõjaväeosas Lätis, mille isoleeritus, keskkond ja sotsiaalne kliima on õpetanud sealsetele elanikele ellujäämiskunsti. Pärast korterist ilma jäämist otsib Viktoria koos kaheksa lapsega pääseteed oma saatusest ja Karosta kogukonnast.

Jaan Tätte juuniori film “Ninja” viib tagasi koolipinki. Johannes on armunud Ivonnesse, kes on klassi kõige populaarsem tüdruk. Et ta ei suuda sammu pidada oma haritud ja kunstilembeste klassikaaslastega, ei edene ka suhe Ivonnega. Sellest hoolimata on Johannesel suurepärane kujutlusvõime, mis võimaldab tal luua oma maailm.

Seanss on tasuta.

Hilisõhtul esinevad Endla Jazzklubis Taani muusikud, ühtlasi tutvustatakse laupäeval lõunatunnil linastuvat Taani filmi “Torm”, mille autor on Giacomo Compeotto.

Homme õhtul saab vaadata teistki filmi, Sloveenia autori Vlado Ðkafari linateost “Issi”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles