PÖFF pakub kirju filmivaliku

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval keskraamatukogus Pärnu esimese PÖFFi avanud Tiina Lokk lubab siinsetele filmifriikidele põnevaid kinoelamusi.
Kolmapäeval keskraamatukogus Pärnu esimese PÖFFi avanud Tiina Lokk lubab siinsetele filmifriikidele põnevaid kinoelamusi. Foto: Ants Liigus

Tänavu tosina üle-eestilise seansipaiga jagu oma haaret laiendanud PÖFFi Pärnu programmi põhirõhk on suure festivali traditsioone järgides Euroopas vändatud filmidel, aktsendiks lühi- ja animafilmid ning noorte filmitegijate tööd.

Kolmapäeval avanes Pärnu keskraamatukogus siinmail esimest korda toimuv Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF), mis toob suvepealinna kinopublikuni kuus väga eripalgelist linateost ja muusikaõhtud Endla Teatrikohvikus.

Pimedate Ööde filmifestivali direktor Tiina Lokk, mille poolest äsja lõppenud 14. filmifestival varasematest erines?

Tänavust festivali kaunistas kindlasti Euroopa filmiauhindade galaõhtu, erinevus on seegi, et festival võttis väga kõvasti fookusesse Euroopa filmi. Mitte et meil seda enne vähe oleks olnud, aga sel aastal juhtisime vaatajate tähelepanu just Euroopas valminud filmidele.

Erinev ja teistmoodi oli ning on see, et mitte kunagi varem ei ole PÖFF olnud tuuril Eesti väiksemates kohtades. Oleme küll varem näidanud festivali filme väljaspool Tallinna, ent mitte sellisel kujul kui tänavu.

Kas me järgmisel aastal teistes Eesti linnades oleme, ma veel ei tea. Filmide näitamisega on nimelt seotud väga palju tehnilisi nüansse ja lahendused alles ootavad väljatöötamist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles