PÖFF pakub pärleid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna jätkub Pärnu keskraamatukogus Pärnu Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) ning keskpäeval linastub südamlik Taani filmi “Torm”, mille autor on Giacomo Compeotto.

12aastane Freddy päästab kohutavalt tormisel päeval koerakese lohaka peremehe käest. Freddy paneb koerale nimeks Storm ja peidab ta oma tuppa. Üsna pea aga avastab Freddy isa koera ja nõuab, et poiss tagastaks oma uue sõbra selle õiguspärasele omanikule.

Täna õhtul saab vaadata teistki filmi, Sloveenia autori Vlado Ðkafari linateost “Issi”.

Tänavusel Venezia filmifestivalil kriitikute nädala raames esilinastunud “Issi” on üks selliseid väikseid pärleid, mis kindlasti peaks igas heas filmiprogrammis leiduma.

Isa ja poeg veedavad üheskoos päeva metsas kesk kauneid helisid. Nad püüavad kala ja räägivad oma suhetest. Poisi vanemad on lahutatud.

Pühapäeval ehk festivali viimasel päeval saab kaeda Poola filmitegija Borys Lankosi mängufilmi “Revers”.

Suure kirjandushuviga lühinägelik Sabina vajab meest. Tagasihoidlikule tütrele tulevad appi ema ja surema valmistuv vanaema. Ja viimaks ta ilmub: rüütellik, mehine ja ilus Bronisùaw. Rahvuslike arhetüüpide üle irvitada ei olegi väga raske.

Peale Pärnu näidatakse valikut PÖFFi filme Narvas, Jõhvis, Paides, Kärdlas, Viljandis, Valgas, Viimsis, Kuressaares, Kohilas, Rakveres ja Põlvas.

Kokku toimub eri linnades 57 filmiseanssi ja näidatakse 24 täispikka filmi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles