«Eesti talendi» kolmanda poolfinaali võitis tantsukool Semiir

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti talent - Pärnu eelvoor, Roman Fedorenko
Eesti talent - Pärnu eelvoor, Roman Fedorenko Foto: TV3

TV3 saate «Eesti talent» kolmandast poolfinaalist pääsesid edasi tantsukool Semiir, Mark Oja ja Terminatorz Family; internetihääletuse tulemusena pääses otse finaali Rose Marie Riitsalu.

Kaks kõige enam televaatajate hääli kogunud esinejat pääsesid koheselt finaali, vastavalt saate rahvusvahelisele formaadile valisid kohtunikud (Mihkel Raud, Kristiina Heinmets-Aigro, Valdo Randpere) kolmanda ja neljanda koha omanike vahel lõpusaatesse pääseja.

Külalistena astuais lavale kontserdisarja «Pühad on saabunud linna» solistid Lenna Kuurmaa ja Ott Lepland.

Võistlejad ja kohtunike kommentaarid

Joel Kotsjuba ja Eclectic, 25-28-aastased

Tantsija Joel Kotsjuba ja saksofonimängja Kristjan Mazurtchaki ühine projekt, mille eesmärk on siduda muusikat erinevate kunstižanritega ning näidata, et kunsti on võimalik teha ka meelelahutuslikult.

Valdo: Teil on siin suhteliselt erakordne koosseis. Oli väga tore. Aga oleks rohkem tantsu tahtnud näha.

Kristiina: Minu jaoks on see Pariisi ladina-kvartali nostalgia. Täna oli näha, et panid kõik mängu. Sa oled kunstnik.

Mihkel: Olen jazzikontsertidel mõelnud, et mis juhtuks, kui lavale tormaks maniakaal-depressiivne tegelane, kes hakkab oma hingevalu välja elama. Täna me nägime seda ja bänd sai väga hästi hakkama.

Leonhard Kelle, 77-aastane pensionär

Härra Kelle on laulnud terve oma elu - 29 aastat kuulus ta RAM-i ridadesse. «Olen lavalaudadel laulnud üle kuuekümne aasta ja kui minu lauljakarjäär lõpeks finaaliga Saku Suurhallis, oleks see väga tore lõpp,» ütles Kelle.

Valdo: Täna viisid mu tagasi lapsepõlve, kui käisin «Heliseva muusika» filmi vaatamas. Kui see laul algas, hakkas terve kinosaal vesistama ja mina kaasa arvatud. Pakkusid mõnusa südamliku hetke, kus saime veidi nostalgitseda.

Kristiina: Minu jaoks oli see veidi mesi kondenspiimaga. Teie lauluvalik oli liiga kindel, oleksin oodanud midagi, mis ei kuulu teie iseloomu juurde.

Mihkel: Teie esitus oli elegantne, šikk ja väärikas. Mulle väga meeldis, suur tänu tulemast!

Terminatorz Family, 24-aastased

Möödunud aastal breaktantsu-üritusel Battle of the Est tegid poisid hollandlaste vastu võisteldes nii võimsa tantsulahinugu, et neid kutsuti terminaatoriteks. Sealt nad nime saidki.

(Üks liikmetest vigastas etteaste ajal oma põlve.)

Valdo: Ma väga-väga tahaks, et te jõuaksite finaali!

Kristiina: Juba eelvoorus olite viitsütikuga pommid. Võimas!

Mihkel: Ma olen teie kolmanda liikme pärast väga mures... Te olete absoluutselt tippklass ja loodan, et pääsete finaali.

Roman Fedorenko, 18-aastane õpilane

Pärnust pärit gümnaasiumiõpilane Roman žongleerib kolme korvpalliga üliosavalt. Harjutama hakkas ta kolm aastat tagasi trikipallurite videoid vaadates.

Valdo: Minu jaoks väike pettumus, et läksid kolme palli pealt kahe peale. Sa oled suuteline rohkemaks.

Kristiina: Nõustun Valdoga. Võrreldes teistega on sinu areng olnud kõige tagasihoidlikum.

Mihkel: Pean nõustuma Valdo ja Kristiinaga. Kaks palli imevad, oleks pidanud kolmega tulema.

Mark Oja, 11-aastane koolipoiss

Mark õpib Toila Gümnaasiumis 5. klassis ning on juba 1. klassist alates juhtinud koolis näiteringi. Ta kirjutab ise näidendeid ja ka lavastab. Juba lasteaiast saati unistab Mark saada näitlejaks või lavastajaks.

Valdo: Sul on kaks võimalust nüüd. Paarikümne aasta pärast vaatadtagasi, et mis lollusi sai tehtud. Või saab sinust rahvakunstnik. Mina loodan selle viimase peale.

Kristiina: Sinu lavastajadebüüti tuleks ma vaatama juba homme, mitte 20 aasta pärast.

Mihkel: Väga loodan, et sinuvanune poiss ei mõtle ainult näitlemisest, vaid ka lavastamisest. Väga tubli!

Tantsukool Semiir, 17-31-aastased.

Semiir on Kuressaares tegutsev huvialakool. 2006 a. tuli Semiir Soomes hip-hop tantsu Euroopa meistriks ja Saksamaal Bremenis hip-hop MM-i kahekordseks maailmameistriks.

Valdo: Võin kinnitada, et isegi kui ma oleksin hiidlane, kiidaksin ma teid. Te olete parimad saarlased tantsu mõttes ja ilmselt ka Eesti ühed paremad.

Kristiina: Miks te pole veel lavastanud suurt tantsushow'd? Teie etteaste on sama möllavalt kuum nagu praegu väljas möllav lumetorm on külm.

Mihkel: Väga meeldis teie etteaste juures vaimukus ja vaimukus ongi tantsu juures kõige olulisem. Väga tubli!

Grigori Rubanov, 20-aastane keevitaja

Grigori on pärit Narvast, ta on lõpetanud kutsekooli keevitajana. Tema suurimaks kireks on kitarrimäng, eriti meeldib talle mängida flamenkot.

Valdo: Ma ei saa kuidagi sind väga kiita. Mul on hea meel, et Narvas on üks poiss, kes mängib kitarri, kuid ma ei saa siin ülivõrdeid laduda.

Kristiina: Sinu etteaste eelvoorus oli palju rohkem südamesseminev. Natukene veniv oli ja ma oleks ära jätnud selle tantsu.

Mihkel: Minu põhiline etteheide on ka see tantsija - niimoodi ei tantsita flamenkot.

Mody Duo, 26-aastane Shalini Mody ja 22-aastane Raagini Mody, üliõpilased

Eksootilist päritolu õed Shalini ja Raagini õpivad Tartu Ülikoolis. Väikeste tüdrukutena tegelesid nad iluvõimlemisega, kuna neid on aga alati ümbritsenud ka India kultuur, oli üsna loomulik, et nad leidsid tee kõhutantsuni.

Valdo: Kui see on India, siis sellises Indias ma tahaksingi elada.

Kristiina: Teie tants on graatsiliselt kaunis, ise olete eksootiliselt kaunid, teie sillerdavalt kaunid kostüümid - teie esitus oli jumalannalikult nõtke.

Mihkel: Taevalik!

Aleksander Orlov, 21-aastane tööline ja Aleksei Žikin, 21-aastane üliõpilane

Kohtla-Järvelt pärit Aleksandrit ja Tallinnas elavat Alekseid ühendab footbag; nad kohtusid interneti jututoas ning tänu ühisele huvile said neist ka väga head sõbrad. Saate kaudu soovivad poisid footbagi Eestis laiemalt tutvustada.

Valdo: See on väga raske ja te olete väga andekad, et sellega nii hästi hakkama saate.

Kristiina: See oli väga hea, mõnus ja vahetu etteaste. Oleks võinud olla sama täpne ja eksimatu kui eelvoorus.

Mihkel: Pean tunnistama, et olen Mody Duo mõju all, too meeldis mulle natuke rohkem. Mind need apsud väga ei häirinud, see on väga põnev, millega te tegelete.

VocDotCom, 15-18-aastased

VocDotCom soovib väga siinses muusikailmas läbi lüüa, tüdrukud unistavad, et nende lood kõlaks raadiotes ja neid kutsutaks esinema. Nad loodavad, et saates osalemine avab neile nii mõnegi ukse.

Valdo: Esimest korda kuulen Gunnar Grapsi laulu ja mul on külmavärinad. See, mida te oma häältega teete, on täiesti uskumatu.

Kristiina: Teie viga on see, et pingutate üle. Kui tahate meeldida inimestele, peate olema lihtsad. Te jäljendate laval kedagi teist.

Mihkel: Teil on minu personaalne kutse jaanuaris algavatesse «Eesti otsib superstaari» eelvoorudesse.

Eelmistest saadetest pääsesid edasi Erki-Andres Nuut, Meel Paliale, Marta & Edgar Vunš, Simo Atso, Eno Lints ja Madis Arro.

Poolfinaalides selgub telefonihääletuse tulemusena kokku üheksa finalisti; viimase ehk kümenda finalisti selgitab aga veebihääletus, lõpusaatesse võib pääseda ka keegi nende esinejate hulgast, kes sai eelvoorust kohtunike edasipääsu, kuid kes ei pääsenud poolfinaali või poolfinaalist otse finaali.

Eesti talent selgub 18. detsembril Saku Suurhallis, kuhu saab oma lemmikutele kaasa elama tulla. Publiku piletihinnad algavad 99 kroonist.

«Eesti talent» on TV3 ekraanil laupäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles