Video:isa ravis tütre epilepsiat kanepiõliga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim
Kanepitaim Foto: SCANPIX

Kanadalast Alex Repetskit saaks pidada tavaliseks isaks, kui tal ei oleks tütart Gwenevere`i, kes põdes epilepsiat. 

Lehekülje Collective Evolution andmetel kulus isal 18 kuud ja rohkem kui 800 tundi alternatiivmeditsiini materjalide läbitöötamiseks, kuidas ravida oma tütart, kes sai päeva umbes 50 epilepsiahoogu.

Lapse ajuskaneering kinnitas epilepsiat ning spetsialistide teatel võib nii paljude epilepsiahoogudega kaasneda ajukahjustus.

Gwenevere´i uuris grupp arste, kes tegid pingutusi lapse epilepsia raviks. Talle määrati üheksa erinevat ravimit, mis kahjuks teda ei aidanud.

Isa langetas siis otsuse kasutada alternatiivravimina kanepiõli.

«Sain aru, et meil ei ole enam midagi kaotada, sest mu tütar on paremat elu väärt,» lausus isa.

Isal oli raske arste veenda, et kanepiõli võib olla ta tütre ainus võimalus, kuna kõik varasemad ravid ei ole andnud tulemusi.

Alex Repetski töötas läbi suure hulga kanepiõli kohta tehtud uuringuid ja esitas siis arstide kolleegiumile oma tõendid. Lõpuks üks arstidest oli nõus tegema kanepiõliga ravikatse.

Kanada seaduse kohaselt ei tohtinud kanepitaimi ravimina kasutada, kuid kanepit tohtis meditsiinilistel eesmärkidel suitsetada. Kohtujuhtumis Kanada versus Owen Smith sai kanadalane kohtus võidu ning siis muudeti ka seadust, mille kohaselt tohib ravieesmärgil kasutada nii kanepiõli kui ka kuivatatud ja pressitud kanepitükke.  

Alternatiivmeditsiini asjatundjate sõnul on kanepiõli erinevate haiguste ravimiseks kõige efektiivsem.

Alex Repetski raviski tütart kanepiõliga katse-eksituse meetodil, eesmärgiga leida Gwenevere´i jaoks sobiv ravimikogus.

Pärast viiepäevast ravi hakkas tütre tervis paranema. Pärast kahte kuud kanepiõliga ravimist kadusid tütrel epilepsiahood.

Isa lasi tütrele teha pärast viienädalast kanepiõliravi tema 17. aju elektrilise uuringu (EEG), mis näitas ajus muutusi. Arstide sõnul oli kanepiõli aidanud vähendada ajurakkudes tekkivaid liigseid laenguid, mis tekitavad närvisüsteemis erutusseisundi ja krampe.

Kuna tegemist oli eksperimendiga, siis arstid seda laialdaselt raviks ei soovita, sest igaühte ei pruugi see aidata nagu  Gwenever´i.

Isa teatel oli ta tütar enne kanepiõliravi praktiliselt muutunud «köögiviljaks» ning ta vaimne tase oli hakanud langema. Nüüd on tütar kaheaastane ja areneb vastavalt oma vanusele.

Repetski lisas, et kanepiõli meditsiinilise kasutamise kohta peaks tegema lisauuringuid, millised võivad olla kõrvalmõjud. Tema tütrel läks hästi, sest need peaaegu puudusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles