Patulaev ilmus taas nähtavale

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Franke kunstiline kujutus laevavrakil, pilt illustreeriv
Andreas Franke kunstiline kujutus laevavrakil, pilt illustreeriv Foto: Scanpix/Andreas Franke/National

80 aastat tagasi uppus tormi tõttu laev, mis oli täielikult pühendatud patustele tegevustele. 

SS Monte Carlo uppus Kalifornia rannikul, jättes endast vette hulpima hulganisti alkoholipudeleid, mööblit ja mänguaotomaate. Terved pudelid rõõmustasid aga kohalikke Kalifornia elanikke, kes randa hulpinud pudelid meelsasti tühjaks jõid. Laeva huku hetkel oli pardal vaid kaks inimest, vahendab news.com.au.

Keegi ei tunnistanud laeva, kus toimusid rahvusvahelistes vetes ülemeelikud peod, enda omaks, sest pardal toimunud hasartmängud ja prostitutsioon olid mandril keelatud. Siiski arvati, et patulaeva omanikuks oli kohalik maffia.

Seega on jäänud lõbulaev ookeanipõhja vedelema ning aeg-ajalt ilmub ta tormide ja mõõnade tuttu nähtavale. Sel aastal paljastas 90 meetrise laeva El Nino torm, mis liigutas piisavalt vett ja liiva, et patulaev välja ilmuks.

Kuigi pärast laeva uppumist tegid ametnikud laeva alkoholist, väärtesemetest ja mänguautomaatidest puhtaks, siis väidetavalt on seal endiselt 126 000 euro väärtuses hõbemünte.

Vaata pilte laevast siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles